Alla inlägg under januari 2013

Av Catarina - 11 januari 2013 08:39

...snart och sliter mitt hår!
Det blir ju inge bättre, smärtan finns dygnet runt och det enda skillnaden jag märkt är att andningen blivit lättare.
Magen däremot är som en uppblåst badboll och det känns... när ska det ta slut, hade hoppats få vakna idag och kunna känna att nu, nu är det mycket bättre! Nu går det åt rätt håll!

Jag ska väl halvsitta här och titta på alla dammtussar, vissna blommor, barrande julgran och Viljas bedjande blick som bara önskar att få komma ut idag igen ;)

Ha en bra dag! Kram

Av Catarina - 11 januari 2013 02:47

Sitter här och kan inte sova, smärtorna i sidorna är hemska och ligga ner går inte för det blir för tungt att andas då. Jag ser hur klockan tickar och det står inte på förens min klocka ringer och jag ska gå upp.
Jag vill inte väcka mannen heller för han kom hem efter elva och ska jobba i morgon och har långt att köra så han behöver sin sömn.
Jag kan ju vila under dagen när barnen är borta.
Jag får ge den lilla energi jag har på morgonen så dom kommer i väg.

Sov så gott! Kram

Av Catarina - 10 januari 2013 23:42

Buzzador

 

Nu ska jag vara med i en buzzador kampanj för swish och jag ska prova betalning via mobilen som gör överföringar mellan privatpersoner smidigare än nånsin!

 

Jag har installerat appen och bankid i mobilen, det var superenkelt och snabbt gjort även i mitt tillstånd! 

Jag har även gjort en första överföring och det var hur smidigt som helst så det här blir kul.

 

Titta gärna på videoklippen!

 

Av Catarina - 10 januari 2013 21:34

Jag har egentligen inte mycket att skriva om idag, mitt huvud är tomt och mitt liv är inte direkt spännande just nu.

Clara vaknade helt på fel sida idag, jag tror att hon tycker det är jättejobbigt att jag sjuk.
Hon gnällde från klockan sju på morgonen till halv elva då hon åkte på dagis. Jag trodde jag skulle bli galen, jag mådde urdåligt och efter att fått sova bara ett par timmar i natt så orkade jag inte vara pedagogisk för fem öre. Anders var tvungen att fixa jobbgrejer och handla så han var inte heller hemma så när dom sen åkte gick all luften ur mig och jag bara grät, av trötthet och för att jag är ett liggande paket som inte kan göra ett dyft!

Vid halv tre i natt trodde jag att jag skulle ge upp och ringa 112, då var jag så slut av smärtan och när läpparna blev blå/lila blev jag rädd men som vanligt tänkte jag att 'jag väntar en kvart till' och efter en halvtimme så släppte det värsta.
Andningen har varit lite bättre idag, lite lättare så jag tror kortisonet fungerar. Smärtan vill bara inte försvinna! Det går upp och ner hela tiden ( som tur är så jag hinner hämta ny kraft ) så just nu är det ganska okej.
Jag hade önskat att jag hade kunnat ha vid behovs smärtstillande så jag kunde ta udden av det allra värsta men samtidigt vill jag absolut inte äta mer tabletter!
Är lite rädd att magen ska ta stryk av all medicin och idag hostade jag blod, det var inte så dramatiskt som det låter utan det var bara lite slem med blod i så det var säkert inget farligt.

Idag var första dagen på fyra dagar som jag fick i mig lite mat, eller omelett. Min stackars mage är svullen och stenhård så det ser ut som om jag skulle vara med barn! Jag har endast fått i mig knäcket jag gjort själv och vatten.

Det blev några rader ändå om ingenting! I morgon då ska det vara mycket, mycket bättre har jag bestämt! Jag hade en rosa solskärm när jag var liten som det stod " jag bestämmer" på :) den skulle jag haft nu.

Ta hand om varandra, var tacksamma för att ni får vara friska!
Kramar Catarina

Av Catarina - 9 januari 2013 20:11

Jag är så stolt över mina barn! Dom fixade mat själva när dom kom hem och innan bompa så satt dom på sig pyamaserna och borstade tänderna. När labyrinten slutade så följde jag dom bara till sängen och sa godnatt <3
Nu sitter dom och pratar med varandra men det är mycket bättre än tjafs och bråk så jag låter det vara.
Johannes får fixa matdosor och disk och tvätten när han kommer hem, det är sån tur jag har så duktiga barn! Jag är lyckligt lottad!

Innan bompa började så började smärtan bli riktigt hemsk i lungorna, jag var nära att ringa hem Anders men efter att ha tittat på klockan så insåg jag att det inte var någon ide då det tar han ca 1,5 timmar innan han är hemma.
Jag fick ta min medicin tidigare så nu är det bättre men inte bra. Vet inte varför eftersom jag inte gjort nåt speciellt just nu.

Det är så tråkigt att det bara går bakåt :( trodde det skulle börja gå frammåt efter jag tog kortisonet.
Blir så ledsen för släpper inte det här så måste jag till sjukhus, jag orkar inte ha så här ont så länge och det är jobbigt för barnen att se mig för nu när det är både tungt att andas och smärtan så kan jag inte dölja den längre :(

Det har tagit mig över en timme att skriva inlägget men det var skönt att göra det och få tankarna ur huvudet och kunna tänka på något annat än hur ont det gör!

Nu rök barnen ihop så jag får väl pallra mig upp och ta isär dom :( suck! Aldrig säga nåt tidigt, det var dumt av mig.

Kramar Catarina

Av Catarina - 9 januari 2013 16:12

Jag har varit till läkaren i dag, det tog all den lilla energi som jag hade bara att klä på mig och gå från bilen och in gjorde att jag blev riktigt anfådd och sen ligga där och prata. Som tur var fick jag en som känner mig så jag behövde inte förklara allt.
Mina luftvägar var svullna och det är därför jag har så tungt att andas och blir så anfådd när jag gör någonting.
Sen hade jag dubbel lungsäcksinflammation som gör att det gör riktigt ont i lungorna när jag andas.
Jag skulle få en inhalator som skulle ta bort svullnaden men jag hade ingen kraft + att det gjorde för ont att dra in medicinen. Jag fick testa innan han skrev ut och det var bra! Så istället fick jag kortison utskrivet som jag ska ta ett tag så får vi se om det blir bättre annars måste jag läggas in, kan inte gå så länge med smärtan och andningsbesvären.
När jag kom hem så var jag helt slut av allt, jag har nu dessutom kvällen själv då Anders jobbar. Jag hoppas att det går smärtfritt!

Kramar

Av Catarina - 8 januari 2013 22:24

Har legat hela dagen, först vid fyra på em tog jag mig ur soffan. Jag har mått kasst idag, värre än i går.... det finns inte mycket som är värre än när man är totalt slut och mår så dåligt att man inte kan ta sig upp.
I morgon ska jag försöka ta mig till läkaren för nu står jag inte ut! Anders är hemma till tolv innan han åker på jobb så jag hoppas att det finns en tid då.


Barnen var så glada när dom kom hem, trötta men glada :) Båda hade haft en bra första dag och hade så mycket att berätta om :) jag älskar att lyssna på det dom har att berätta! Det blev lite tokigt bara när båda pratade samtidigt ;)


Jag fick ett recept på ett knäcke förut från en kompis så när jag ändå var tvungen att vara uppe så passade jag på att göra det. Det är super enkelt och väldigt gott och framför allt väldigt nyttigt :) Jag kan knappt sluta äta när jag börjat och passar väldigt bra om man är lute sugen på kvällen.
Det är majsmjöl, solros, lin, pumpa, sesamfrön i smeten så Clara kan också äta det.


Jag kan varmt rekomendera er att prova det!
Här är receptet:


Gi knäcke
2dl majsmjöl
1/2dl linfrön
1/2dl sesamfrön
3/4dl solrosfrön
1/4 pumpakärnor


Blanda alla torra ingredienser, häll i 1/2dl olivolja och 2 1/2 kokande vatten.


Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper.
Strö på flingsalt.
Grädda 150° grader 1 timme.


Vill du göra dubbel sats på en gång så ta 2 plåtar och sätt varmluften på 130°


Lycka till! Berätta gärna vad ni tyckte om det :)

Av Catarina - 8 januari 2013 07:23

Herrejisses vilken natt och morgon!
Jag somnade nog vid fem i morse, jag hade så förbaskat ont och tungt att andas så det var omöjligt att somna.
Halv sex hör jag barnen vakna och ligga och prata men jag vägrade gå upp och hoppades att dom skulle somna om då deras larm ringer sju. När min klocka ringde sex så var dom fortfarande vakna men jag fick dom att ligga kvar och försöka somna om, det var ju en hel timme kvar!
Och dom gjorde det!!! Duktiga barn :)
Jag tror att dom är så spända för första dagen att det är därför dom inte kunnat sova. Nu sitter dom och pladdrar för fullt och Clara är så glad att pappa ska på kurs så hon får äta frukost på dagis :)
Gabriel ska med bussen och har fått Indra att paxa plats :)
Alla är förväntansfulla och glada och det känns jättebra.

Jag ska vila idag! Äntligen :) men måste försöka ta mig till Läkaren, blev lite problem då Anders kommer vara borta hela dagen men får väl se om jag lyckas lösa det.

Ha en bra dag! Kramar


Presentation

  Jag är en 39 årig 5 barns mamma

Translate

Gästbok

Buzzador

 

Jag väntar på en ny kampanj

 

Arkiv

Frågeruta

20 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Bloggar jag följer

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14
15
16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28
29
30 31
<<< Januari 2013 >>>

Sök i bloggen

Tidigare år

RSS

Fler besökare till bloggen

Bloggportalen

Allmänt

Ovido - Quiz & Flashcards