Alla inlägg under januari 2013

Av Catarina - 7 januari 2013 16:38

Tyvärr fanns det ingen akut tid kvar när jag ringde VC idag, jag fick vänta till på eftermiddan för att ringa så jag visste att Anders hade kommit hem så han kunde skjussa ner mig och då var tiderna slut :( I morgon är det inge bättre för då är han på kurs mellan 8-17 så jag får nog snällt vänta tills på onsdag innan jag kommer i väg.
Sjuksköterskan som jag pratade med sa att om det blev värre med andningen eller smärtan fick jag åka akut till mora, hon hörde andningen var tung och ansträngd, men inget man gör i onödan precis! Så länge jag kan andas skapligt så är jag hemma.
Jag är lite så att jag åker inte om det absolut inte är nödvändigt och det har gjort att många gånger blir det akut med ambulans och andningsuppehåll. Det är dumt men samtidigt vill jag veta att det är nödvändigt att åka in så jag slipper lägga energi på att åka fram och tillbaka!

Vi får väl se vad som händer, kramar

Av Catarina - 6 januari 2013 23:07

Har fått vila lite idag då Anders tog barnen och åkte till stugan en sväng. Det var välbehövligt och så otroligt skönt att få en stund alldeles ensam.
På eftermiddagen byggde jag lite lego med Gabriel, vi hittade hans brandstation, bondgård, hus och traktorer allt ihopblandat såklart! Det tog ett tag men jag fick ihop brandstationen!!! Jippi ;) Anders fick ihop en buss så nu vet jag vad jag å barnen ska pyssla med i morgon :)
Dom har byggt så fint och leker jättefint med legot.
Önskar att jag haft mycket pengar nu så jag hade kunnat köpa till lite saker som behövs till staden. Det är synd att det ska vara så förbaskat dyrt med lego men det är värt varenda krona, det går aldrig sönder! Mycket av legot är från Anders och Johannes och David sen dom var små :)

Idag har rösten varit bättre till och från men det sitter fortfarande i bröstet. Man kan nästan säga att det är dubbla smärtan nu, vanliga och sen förkylningen på det. Det gör riktigt ont och jag kommer att ringa VC i morgon om det inte är så att jag är mycket bättre. Är lite orolig att jag fått lunginflammation också för nu var det ett tag sen men det är bara att hålla tummarna!
Huvudvärken är borta iaf :) nåt positivt!

Ta hand om varandra! Kramar

Av Catarina - 6 januari 2013 11:15

Söndag, sista lediga dagen tillsammans efter alla julhelger. Det känns både trist men också väldigt skönt. Trist att jag inte hunnit med det jag ville göra med barnensom att åka skridskor, skotertur och utflykter.
Skönt att få ordning på livet igen, alla tider och inte minst medicintiderna ;)
Gabriel längtar till skolan och jag älskar att höra det och hoppas att det kommer att hålla i sig i många år till! Det är så trist att höra barn som säger att dom hatar skolan mm redan i klass ett och två!!! Det är inte kul att det redan då ska börjas och mycket är för äldre barnen tycker så.

Få se vad jag orkar hitta på idag, hade tänkt ta fram Gabriels lego som vi lagt undan förut och bygga ihop det igen, det är både brandstation och traktorer och nåt hus :)
Båda tycker det är roligt och har börjat bygga en stad, måste bara få tag på fler vägplattor!!! Nåt tips?

Ha en härlig söndag! Kram

Av Catarina - 5 januari 2013 16:22

Idag kunde jag inte låta bli att skratta, varför vet jag inte! Kanske håller på att bli galen ;)
Fast jag skrattar ju mycket hellre än gråter.
Jag har tappat räkningen på dagar som jag varit sjuk och hade ingen koll på vad det var för dag om inte Gabriel påmint mig att skolan börjar inte i morgon men nästa dag! Shit, så fort jullovet svischat förbi men såå skönt att få tillbaka alla rutiner igen. Det märks på barnen att dom saknar det, dom mår bättre av att ha fasta mat och läggtider.

Jag är lite piggare men har fortfarande väldigt ont så om det inte är mycket bättre på måndag så blir det vc. Det är trist att vara sjuk på jullovet och som det är kan jag inte ens spela ett spel med dom :(

Gabriel hade haft det jättemysigt hos mommo å moffa, han blev riktigt ompysslad och var så nöjd när han kom hem.
Det var behövligt med ett break emellan barnen och jag håller på och funderar ut ett sätt för dom att komma ifrån varandra lite hemma. Det är svårt när vi har sånt litet hus och stora killarna kan tyvärr inte dela, tror inte deras flickvänner skulle bli så glada då ;)
Nej, vi har funderat på att flytta! Och faktiskt flytta till en större ort.
Vi får se hur det blir :) Vi kan inte bara vänta på att killarna ska flytta hemifrån heller för då är Gabriel 10 år och redan nu tycker jag att han ska få slippa dela rum med lillesyrran.

I går kom bärbara dvdn på posten som dom tjänat ihop genom att sälja jultidningar från panda, Gabriel blev överlycklig men det är samma regler på den som ipaden. Jag tycker inte om att se barn framför skärmar i flera timmar, det får man göra nån gång vid dåligt väder eller om man är sjuk typ.
Trodde det skulle vara svårt att få dom hålla sig ifrån paddan men den har nu legat orörd i 5 dagar! Väldigt imponerande!! Dom har inte ens frågat :)
Men sen fick dom också så många fina julklappar att leka med.

Ha en härlig helg och snälla håll era tummar att jag får bli kvitt förkylningen snart! Kram

Av Catarina - 4 januari 2013 21:24

Nu är Clara feberfri, så skönt!
Nu hoppas jag att det är min tur att bli frisk snart.

Av Catarina - 3 januari 2013 21:06

Det är så tyst och tomt här hemma, Clara har lagt sig, Gabriel sover hos mormor och morfar.
Skönt?, ja jätte men det kryper i mig och det är FÖR tyst och tomt ;) Här har jag längtat efter just det och när det blir det så är det konstigt.
Att jag är rastlös beror också på att jag är helt sängliggande och inte klarar att göra någonting, jag avskyr det! Och det är jobbigt att behöva be Anders fixa allting även om han gör det jag säger. Jag tycker om att gå runt och fixa och slänga i en tvätt :)

Just nu börjar det här gå över gränsen för en förkylning. Jag har nu sån smärta i bröstet att jag har svårt att ligga. Andningen är inte heller okej, det är hemskt tungt och jag är så igensatt i halsen, jag kan inte hosta!
Svälja gör så ont att jag bara gör det när jag måste :(

Sov så gott! Kram

Av Catarina - 3 januari 2013 12:14

När jag vaknade i morse så kunde jag inte prata, jag trodde inte det kunde bli så mycket värre än det var i går men jag hade fel.
Anders tittade på mig när jag kom upp och innan jag hunnit öppna munnen sa han att han skulle vara hemma idag och ta ut vård av sjukt barn så jag fick vila! Ja det behövs, tack!
När jag kollade febern på Clara i morse så hade hon 38.6° men hon är väldigt pigg, hon leker å gnäller och springer runt :)
Mormor och morfar kom hit och hämtade Gabriel, tack och lov ;) både för hans men även för min skull. Idag ska jag bara försöka ligga och vila när jag nu har chansen, jag måste upp på benen innan helgen.

Jag vet inte om jag törs äta nåt idag, i går kväll mådde jag så illa av smärtan och huvudvärken att jag kräktes flera gånger, jag avskyr att kräkas och tänkte vara försiktig idag med vad jag stoppar i mig så kanske jag slipper det.

Clara sitter och spelar dator och Anders är och hämtar filmer vi lånat ut förut så vi ska ha nåt att titta på. Jag håller mig i soffan :)

Ha en bra dag! Kram

Av Catarina - 2 januari 2013 19:35

Nu har jag fått ungarna i sängen! Clara har fortfarande runt 38° i feber men Gabriel är frisk, och det märks.
Dom har lekt och emellanåt bråkat. Jag är alldeles däckad av både smärtan och förkylningen :( så ta hand om dom är inte det lättaste.
I morgon tror jag att jag måste ha hjälp annars klappar jag ihop totalt. Det är ju synd om Gabriel också när han är frisk och ska umgås med oss sjuklingar, men han är också duktig att hjälpa mig! Han hämtar saker och fixar mat och annat som jag inte orkar.


Det är så typiskt att jag ska åka på det här när jag redan har ont, det blir ju så mycket värre för mig.

Nu dom här dagarna och sedan det blev klart att jag inte skulle kunna åka till Tuija och hälsa på så har jag känt mig mer instäng än vanligt. Jag blir galen snart, jag kommer ingenstans utan måste be om hjälp hela tiden. Jag saknar att kunna ta bilen och hälsa på, åka och handla ensam. Men det är mycket bara känslan att vara låst!
Jag är så trött på det här och jag hoppas att 2013 ska komma med en förändring, jag orkar inte ha det så här länge till och till vilken mening. Varför fortsätta kämpa om det inte finns nåt att kämpa för?

Ta hand om varandra! Kram


Presentation

  Jag är en 39 årig 5 barns mamma

Translate

Gästbok

Buzzador

 

Jag väntar på en ny kampanj

 

Arkiv

Frågeruta

20 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Bloggar jag följer

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14
15
16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28
29
30 31
<<< Januari 2013 >>>

Sök i bloggen

Tidigare år

RSS

Fler besökare till bloggen

Bloggportalen

Allmänt

Ovido - Quiz & Flashcards