Direktlänk till inlägg 5 juni 2014

Dalaresan

Av Catarina - 5 juni 2014 21:49

Nu har vi gjort Dalaresan. Hela klass 3 i Malungsfors och Lillmon och några föräldrar var med. Vi samlades på skolgården 6.50 för avresa ner till malung och hämta upp lillmon och maten.
9.40 var vi vid gruvan i Falun och första gruppen skulle gå ner 9.45 så dom hade lite bråttom. Vi skulle ner 10.00 Lite stressigt var det men hann få i mig en kopp the innan gummistövlarna åkte på och vi var på väg.
Hjälm och cape fick vi låna där och så började trapporna ner.
Vi gick och gick, branta trappor och smala gångar, det var mörkt, trångt och kallt, jag hukade mig fast jag är 1.60 lång ;-)
Efter bara en bit fick Gabriel panik, han grät och ville inte en meter till.
Jag fick verkligen övertala honom att försöka fortsätta, det var hemskt! Skulle jag tvinga honom eller bara låta rädslan ta över och ge upp!?
Jag försökte med det som hans klätterinstruktörer gjorde i början när han var rädd att klättra högre, bara en liten bit till så ska du se att du hittar bättre tag.
Det funkade! Han följde med :-)
Det var många berättelser i dom många "rummen" och i ett av dom sista så rätt som det var släkte han ner överallt så det blev becksvart. Jag trodde verkligen att Gabriel skulle få panik så jag grabbade tag i honom och sa att jag var där och det gick bra. Det var inte bara han som tyckte det var läskigt.
Vi hade gått sist hela turen men när guiden sa att vi nu skulle gå till hissen stövlade han i väg i en rasande takt, jag hade svårt att hänga med. Tror han ville upp ;-)

Jag är otroligt stolt över att han fortsatte fast han var så rädd och nu ser han att det kan vara värt att försöka.

När vi kommit upp var det museumet och shopping och därefter lunch.
Gabriel hade bestämt hemma att han skulle köpa en humörs ring ( ändrar färg vid olika humör)
Jag tror det var Indra som hade köpt en sån förra året som dom var där så det hade han koll på :-)

Efter lunchen åkte vi mot Borlänge och framtidsmuseet och där inne hade han hur kul som helst. Det fanns allt från människokroppen och hur den fungerar, fysik, rymden mm.
Det fanns det mesta som barn gillar att pilla på :-)
Jag kan rekomendera att åka dit och jag har lovat Gabriel att vi ska åka dit fler gånger och ta med lillasyster. Superkul och inte alls dyrt.



Gabriel drar upp en rockring och samtidigt blir han en stor såpbubbla.
Det var trist att jag inte kunde fota som jag ville då kameran på mobilen fortfarande är trasig så vi hade bara Gabriels kamera med, ville inte släpa på systemkameran i gruvan.
Men vi har iallafall våra minnen och det var en underbar dag :-)

Hur jag mår? Hmmm det kan inte beskrivas men efter alla trappor och maratonlopp så tar det nog ett tag att bli människa igen ;-)

Kram

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Catarina - 8 april 2018 12:58

Jag är en buzzador och är med i kampanj, jag har fått produkter från Garnier att testa. Jag fick Garnier Olia 9.0 - Ljusblond. Lite skillnad såg jag men inte mycket. Det positiva var att det luktade gott och det negativa var att krämen var svår att...

Av Catarina - 17 mars 2016 10:10

Vi har fått testa Arlas ekologiska ost Tidan. Den blev en superhit hemma hos oss? Den passade perfekt både på frukostmackan och hårdmackan till middagen. #arlaekologiskost #arlako #buzzador ...

Av Catarina - 1 mars 2016 21:36


Jag och min 8 åriga dotter har fått testat bokklubben Twinsy. Det är anpassade böcker för barn i lågstadiet. Clara tyckte mycket om böckerna och det var perfekt för mig att läsa högt för henne men även var det lätt för Clara att läsa själv. Det får...

Av Catarina - 25 september 2015 12:03

I onsdags ökade plötsligt smärtorna i lungorna och även andningen påverkades så det blev en tur till VC men väl där så skickade dom mig vidare till akuten i mora. Väl där blir jag sämre och jag får allt jobbigare att andas. När dom kollar syresättnin...

Av Catarina - 14 september 2015 00:27

I fredags fyllde min son 20 år! Vart sjutton tar åren vägen? Jag hade hittat på en överaskning på lördagen så på fredag kväll dök dom alla upp. Det var supermysigt att ha huset fullt men med 8 personer är huset väldigt trångt. David visste ingent...

Presentation

  Jag är en 39 årig 5 barns mamma

Translate

Gästbok

Buzzador

 

Jag väntar på en ny kampanj

 

Arkiv

Frågeruta

20 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Bloggar jag följer

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2014 >>>

Sök i bloggen

RSS

Fler besökare till bloggen

Bloggportalen

Allmänt

Ovido - Quiz & Flashcards