Alla inlägg under januari 2014

Av Catarina - 15 januari 2014 23:10

Äntligen fått prata med läkaren men blev samma korta samtal som alltid. Han höjde medicinen 25 mikrogram/h och nu är det här sista chansen annars måste jag genomgå ett till medicinbyte. Peppar peppar så har jag mått bra idag men det är i morgon som jag kommer att märka om det är dåligt, bra eller mycket bättre och jag hoppas verkligen att det kommer att fungera den här gången. Jag har sluppit undan alla biverkningar och på det sättet fungerar den bra. Jag vet inte hur jag skulle orka ett till byte just nu, inte familjen heller!
Så lätt det hade varit om jag haft en vanlig sjukdom, då hade man vetat precis vilken medicin som fungerar bäst. Så enkelt!
Ni får helt enkelt hjälpa mig och hålla tummarna att det kommer fungera den här gången :-)

Det har kommit massor med snö och det är så vackert ute, så ljust och fint. Jag avskyr regn, blåst och is. Det påverkar humöret.
Barnen är ute nästan varje minut dom kan för dom är rädda att snön ska försvinna igen.
Gabriel har fått träslöjd den här terminen och var överlycklig när han kom hem igår. Han förklarade alla regler för oss och berättade att nästa vecka ska dom börja göra smörknivar. Kommer ihåg när grabbarna kom hem med sina, så stolta! Jag har kvar dom än och dom används :-)
Sen Gabriel var i väg på resan har han varit lugnare och jag tycker att han mår lite bättre och han vill sova själv igen, han behövde nog ett break och få komma bort och göra någonting roligt. Jag är så tacksam över att han har sin "tant". Måste hitta en "tant" till Clara nu bara ;-)

I morgon ska jag försöka få tag på tandläkaren. Dom skulle höra av sig så fort som möjligt men har inte hört någonting än och det är över ett halvår sedan.
Dom skulle prata med specialisten om tandställning. Jag vill att dom börjar nu eftersom det är rätt illa och han skäms. Förstår inte varför dom ska vänta. David fick vänta till tonåren och har precis fått räls nere, varför dom väntar med övre förstår jag inte heller och för han börjar tiden dra ihop sig då han måste börja betala nästa år.
Så jag får väl tjata lite...


Här syns det hur ena framtanden sitter riktigt på sniskan och den tränger bort andra tänder.


Nästa vecka ska Clara bli glutenfri igen. Då hoppas jag verkligen att vi inte ser någon skillnad ;-) Det vore underbart om hon växt ifrån det. Hon är inte imponerad och jag förstår henne. Det är jobbigt att inte kunna äta lika som oss och sina kompisar men om hon mår bättre är det värt det!

Jag hade velat åka till Johannes någon dag i helgen och hälsa på, jag har inte sett honom sedan jul nu och han kan inte komma på flera veckor än då han tagit på sig brandjour. Han behöver pengar, kan säga att han är lite för snäll och givmild när han har en tjej. Det var några veckor dom var tillsammans och det rök tusenlappar. Hoppas han lärde sig någonting!
Nu ska han ha praktik i några månader på logmax och det är så bra att han har gångavstånd från hemmet men även till brandstationen så han behöver inte byta bort jouren under dagarna.


Kninis kramar Clara <3


Ta hand om varandra! Kram

Av Catarina - 13 januari 2014 16:10

Fy sjutton vad kallt det var i morse när jag vaknade!
Det var -24° och visst har jag klagat på den dåliga vintern men -5° är helt okej, det behöver inte vara kallare än så.
Plus är att vi äntligen fått snö :-) nu är det äntligen lite mysigt ute och framför allt ljusare.

Gabriel blev jätteledsen och arg i morse, han hade planerat att äta frukost och klä på sig och sen gå ut och leka med sin nya traktor innan han skulle till skolan men det var för kallt, han hade säkert klarat det men plasten som traktorn är gjord av hade kunnat gå sönder.
Inge roligt alls att vara osams på morgonen!

Nu ska jag försöka plocka undan julen, har vilat hela dagen för min kropp var helt slut sen i går.

Ta hand om varandra! Kram

Av Catarina - 13 januari 2014 00:21

Kvällen har varit fylld av smärta, ett tag trodde jag att jag skulle bli galen men för en timme sedan började det släppa.
Mitt sura jag försvann, orkade inte utan kunde bara koncentrera mig på att bli av med smärtan.
Gabriel kom hem runt sju och det var jättejobbigt, överlycklig blev jag såklart! Han har varit väldigt saknad <3
Men jag hade så ont att det var svårt att försöka prata om hans resa :-(
Vi får ta igen det i morgon då vi packar upp. Han har iaf haft en riktig kanonhelg och har shoppat lös i Ullared, jag sa att han INTE fick komma hem med mer än 50 kr kvar och det höll han :-) Han är snål och har svårt att bestämma sig så ofta köper han inget alls.
Disney on ice hade också varit kanon kul!
Det är ett helvete att försöka vara mamma när kroppen hotar att sprängas och jag kan bara göra mitt bästa som absolut inte är bra nog.
Nu ska jag försöka sova några timmar innan vardagen tar vid igen.

Ta hand om varandra! Kram



...

Av Catarina - 12 januari 2014 17:22

Av Catarina - 12 januari 2014 17:21

En bra dag och nästa dålig. Jag kan aldrig planera någonting, Clara missade julgransplundringen och jag surar i soffan och tycker det räcker nu.
Jag är less, uttråkad och förbaskat sur på hela situationen.
Visst går allt lättare om man försöker vara positiv men idag har jag helt enkelt ingen lust. Jag vill sura och jag vill gnälla.
Jag tycker inte synd om mig själv men är riktigt arg på hela min situation, tycker verkligen läkarna att det är okej att leva så här? Ska det vara så här resten av mitt liv?
Hade det varit ett djur så hade dom sagt-stackars djur, det lider och kommer aldrig att bli bättre så det är bäst att avliva det.
Kanske vi borde avliva människor?
Nej, kanske går jag lite för långt men jag är arg och en smula sur om det inte framgått tidigare.
Över sex år har jag varit sjuk, snart tre månader har jag varit riktigt dålig, även om det är bättre om jag ska vara lite positiv.
I morgon är en annan dag...

Kram

Av Catarina - 11 januari 2014 21:42

Idag har det varit full rulle och det har funkat väldigt bra.
Följde med Anders och handlade på fm och det var jättekul att komma ut.
Hittade lite kött så vi bestämde att göra plankstek och det blev supergott :-)
Indra kom hit och lekte på em och sen bestämde vi att hon skulle sova här och tjejerna har varit så duktiga. Jag närker knappt att dom är här :-) lite skillnad mot när Gabriel är hemma!

I morgon är det dax att plocka ut julen, suck.
Det är så mysigt men jag vet att när allt är borta är det ljusare och skönt att bli av med allt småkrafs.

Längtar nu jättemycket efter min gofis...men det ser ut som om han har det jättebra :-)

Trevlig helg! Kram

Av Catarina - 11 januari 2014 03:10

På eftermiddagen blev jag mycket bättre igen. Så skönt! Har varit helt slut hela kvällen men när jag gick och la mig så kunde jag inte somna, förstår inte hur det ens hur det är möjligt? Övertrött kanske. Sen är det riktigt irriterande att försöka halvsitta och sova så det är lättare att andas och hjärtat rusar.
Klockan tickar iväg och somnar jag inte snart blir det en jobbig dag i morgon :-(

Gabriel ringde och sa godnatt och jag blev så glad <3 förra resan han gjorde så ville han inte ringa eftersom han hade semester från oss ;-)
Det lät som om dom har haft en härlig dag och han har redan varit i ullared och tittat ut lite saker han vill köpa :-)
I morgon bitti åker dom mot Göteborg och Disney on ice, jag är sååå avis;-)
Någon gång kanske jag också kan åka...

Clara har myst med oss och är nog ganska nöjd att få ha oss för oss själva :-)
Nattningen gick sämre för då insåg hon att hon skulle få sova själv, hon har missuppfattat det där, det är Gabriel som inte kan sova ensam ;-) nu tror hon att hon inte klarar det. Dilemma :-) Men jag läste Barnen Hedenhös för henne och hon somnade två sekunder efter och sover fortfarande <3
I morgon har jag lovat att vi ska bygga ihop hennes Hello kitty stall och hus och jag hoppas beskrivningarna finns kvar annars blir det lite småjobbigt ;-)

Ta hand om varandra! Kram




Av Catarina - 10 januari 2014 10:28

Åtta blev killen hämtad i morse och det är så tomt. Även fast han i vanliga fall skulle åkt till skolan så är det tomt för jag vet att jag inte får se honom förens på söndag.
Han var så förväntansfull i morse och hoppade upp direkt när jag väckte honom vid sex.
Jag hoppas verkligen dom får en härlig helgoch att resan går bra <3

När jag gick upp så mådde jag riktigt bra, det var underbart men det har jag fått äta upp nu. Idag är det både vänster och höger lunga som jävlas med mig och förutom smärtan så är det väldigt tungt att andas. Lederna maler och värker så att vara stilla är svårt att vara uppe ännu svårare.
Kallsvettig ena stunden och frossa i nästa, ser suddigt och yrsel fast det börjar iaf bli bättre.
Jag vore mycket gladare om det kunde dela upp sig lite, det blir för mycket på en gång och kroppen får panik.
Nu är det iaf inte så många dagar kvar tills min läkare är tillbaka och jag hoppas att vi kan reda upp lite av det här.

Kram

Presentation

  Jag är en 39 årig 5 barns mamma

Translate

Gästbok

Buzzador

 

Jag väntar på en ny kampanj

 

Arkiv

Frågeruta

20 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Bloggar jag följer

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3 4 5
6
7
8 9 10 11 12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23 24 25 26
27 28
29
30 31
<<< Januari 2014 >>>

Sök i bloggen

Tidigare år

RSS

Fler besökare till bloggen

Bloggportalen

Allmänt

Ovido - Quiz & Flashcards