Alla inlägg under juni 2013

Av Catarina - 14 juni 2013 20:17

Nu är min prinsessa hemma igen. Hon var så nöjd och har haft det så roligt men var otroligt trött så halv sex somnar hon i soffan mitt i Bee movie ;)


Jag har varken kunnat sova el vila för värken i handleden som nu också flyttat ner till handen. Den driver mig till vansinne!
Jag har haft mer smärta i lungorna och i går kväll så trodde jag att jag skulle få åka in.
Jag hoppas att det löser sig med min medicin snart för det tar så mycket energi att hela tiden ha så ont.

Mötena med Rehab, FK & AF har gått bra.
FK har begärt intyg från min läkare för hon vill ge mig sjukbidrag nu. Det är både för och nackdelar med det, det känns hemskt att behöva det när jag inte ens fyllt 40 år men samtidigt skönt att jag äntligen kan få vara "sjuk"
Jag har i flera år tackat nej men hoppas nu att det kan gå igenom. Lite svårt för en läkare att skriva intyg på att jag inte har någon möjlighet att arbeta tils jag fyllt 65 år!

Önskar er en trevlig helg! Kram

Snart blommar mina syrener :-)

Av Catarina - 13 juni 2013 21:24

Som hon har längtat min lilla prinsessa, ett år har hon pratat om att sova över på dagis och idag var dagen inne   
Så lycklig! Alla barnen som ska sluta dagis och börja förskolan till hösten får övernatta.

Vi kom på dagis vid halv sex och började packa upp och bädda madrassen med hennes täcke och kudde och såklart kninis
  
Sen ville fröken fota när vi sa hejdå och det var lite svårt att släppa henne, det kändes så konstigt att lämna henne där.


I bilen äntligen på väg!

Claras madrass där hon ska sova, hon hade tur som fick sova brevid killen hon gillar    Dom är sååå söta tillsammans och dagiset hade tagit en sån underbar bild av dom när dom kramas   

Gabriel hade packat ner sin mini kossa under hennes kudde så när vi packade upp hittade hon den och blev så glad, hon vet hur mycket den betyder för honom. Det var en underbar gest av Gabriel och nu känner jag igen min son igen. Han saknade verkligen henne ikväll och hade lite svårt att somna.

När jag kramats klart så gick Gabriel fram och kramade lillasyster           
Jag hoppas dom har det underbart och sover riktigt skönt i natt alla tio? (Tror jag det var)
Och jag hoppas jag också kommer kunna sova utan min lilla prinsessa   

Ta hand om varandra! Kram

Av Catarina - 13 juni 2013 13:53

I går kväll var det Gabriels skolavslutning, han slutade tvåan och kvällen innan var han så glad och övade på sångerna men innan vi skulle iväg vänder han och blir ledsen och arg. Väl där beter han sig gräsligt och när Anders berättade var det som om han skulle blivit utbytt av en utomjording!
När dom kom in i kapellet så ser jag på honom att det är någonting och fröken går iväg med honom och kommer senare med honom till mig så han satt hos mig hela avslutningen.
Jag förstår ingenting och begriper inte hur man kan vända så tvärt, scenskräck?
Han har dom senaste månaderna utvecklat rädslor för flera saker och jag ser självförtroendet sänks. Vi får försöka jobba på det i sommar även om jag inte riktigt vet hur jag ska göra.
När vi kom hem skulle vi fika med syrran och Indra men Gabriel gjorde sig mackor och gick och lade sig i sängen.
Innan han somnade i går så var han jätteledsen men ville inte berätta varför, just såna tillfällen skulle jag vilja ha en trolldryck som får honom att berätta vad som trycker honom.

Barnen var så jätteduktiga att både sjunga och spela. En del förskolebarn spelade fiol jättefint fast dom bara övat en termin!!! Och Indra som spelade tvärflöjt, så imponerad!
Och det är inte alla skolavslutningar som har en präst som sprutar vatten från en vattenkanon ut över barnen i kapellet ;-)
Vi skratta så tårarna rann. Fröknarna på skolan hade gjort en egen låt som dom sjöng och det tyckte vi var jättekul, barnen med.
Så en toppen skolavslutning fast min utomjording inte var med!

Önskar er alla en underbar sommar! Kram

Clara och Indra efteråt. Indra fick sprattelvatten av sin mamma i present ;-)

Skulle ge vad som helst för att få veta vad som rör sig i hans huvud! Han ser så ledsen ut :-(

Av Catarina - 12 juni 2013 11:00

Nu är taket äntligen fast! Det känns tryggare.
Nu använde han klips som han skulle gjort från början istället för skruv och jag hoppas att det aldrig mer händer igen.
När han åkt och jag går in och dammsuger så ser jag vita prickar på golvet. Gissa om jag blir irriterad!? Vet inte om det var färg el silikon men det var på badkaret, duschväggarna, handfatet, lådorna och toaletten. Det var bara att ner på knä och skrubba som en galning så nu kan jag absolut inte använda handen mer i dag, det värker som bara den och jag har ingen kraft kvar. Varför täckte han inte bara över? Så idiotiskt!
Jag behöver iaf inte vara rädd att barnen får taket över sig längre.

Ha en bra dag! Kram

Av Catarina - 11 juni 2013 19:10

Idag var jag, barnen och svärmor och planterade på graven.
Barnen hade valt blommor i år och det blev sååå fint.
Jag har haft så dåligt samvete så länge för att vi inte har hunnit / orkat fixa där.

Jag blev riktigt irriterad idag, jag fick en kommentar om att jag är stram för att jag tagit bort "vänner" på fb. Ööö är inte det upp till var och en? Jag är inte aktiv där och så tycker jag det är dumt att vara vän med folk som jag kan träffa dagligen och anledningen till att jag skaffade fb var att jag skulle få kontakt med mina gamla klasskompisar från vad/fagersta. Tydligen är jag idiotisk för att jag inte är nyfiken vad andra gör och så får man absolut inte ta bort "vänner". Trist men man ska väl inte vara annorlunda och alla måste gilla fb!

Ta hand om varandra! Kram

Av Catarina - 11 juni 2013 15:56

Det har varit mycket här och jag har inte mått så bra. Jag har fått så ont i benet, det värker i vaden så jag varken kan sova eller vila och hela den här veckan är det olika möten som jag måste gå på, det är rehab teamet, läkare, fk & af så det blir några att gå på. Vore bättre att alla samlades och vi hade ett!
Idag blev jag äntligen klar med rabatten hemma, det har varit en mardröm att se hur illa det sett ut så nu är det så skönt.
Vi har även planterat ut Gabriels pumpor i hans pallkrage, hoppas att han får några fina pumpor till hösten.

I morse får jag se taket är på väg ner i badrummet! Det har varit lite hängande på ett ställe och för ett halvår sedan skulle snickaren komma och rätta till sitt misstag men kom aldrig.
Idag hängde mitten ner flera centimeter och det höll på att brytas isär och jag är glad att ingen av oss fått det på oss för dom är tunga! Jag ringde direkt till dom som hade hand om det och han blev förskräckt då han sagt åt sin snickare att fixa det för ett halvår sedan så nu kommer han i morgon. Anders och jag har stöttat upp det så länge så det inte rasar då vi har spottar inbygda så det inte blir nån kortslutning också.
Blir så imponerad! Fuskbygge! Ett tak ska inte bukta ner efter en månad. Jag hoppas verkligen att han gör det bättre den här gången.

Kram

Tur vi hade grejer hemma så vi törs använda badrummet.

Av Catarina - 9 juni 2013 22:14

Lite bilder från vi började tills idag. Det går frammåt även om det tagit tid och jag aldrig mer vill skrapa tapet!

Clara började att riva tapet så fort vi tömt rummet

Översta lagret borta

Vi insåg att vi inte kunde slipa så mycket utan skulle få ta bort allt

Äntligen, finns inte en endaste tapetbit kvar på väggarna!

Av Catarina - 9 juni 2013 22:04

Oj vilka intensiva dagar vi haft. Vi har bott i rummet och skrapat tapet så att min handled värker så mycket att jag tappat kraften i den så i går bestämde vi att vi måste vila och packade i bilen och åkte till stugan för att sova en natt. Det var sååå skönt att få komma bort och slippa tänka på tapeter några timmar ;-)
När vi kom hem idag så var det bara att sätta fart igen så nu har vi äntligen skrapat bort den sista tapetbiten. Vi lyfte till och med fram elementet så att vi kom åt bakom så nu ska det "bara" spacklas och slipas sen så får vi fixa taket, tapetsera och lägga in golvet så är det klart :-)
Det kommer att bli underbart och det dröjer nog tills jag tar köket, hade tänkt ta det direkt efter när vi var igång men det får vänta.

Det kommer att bli skönt att få sära på barnen då dom just nu bara bråkar och retas med varandra och dom tycker nog att det blir skönt att få något eget.
Gabriel är lite orolig då han inte är så sugen att sova själv men det blir nog bra då han ser att han klarar av det.

I morgon blir Clara hemma då det är planeringsdag på dagis, vi glömde ringa och fixa tid till henne ( jag har glömt det mesta sista tiden, stress? Smärtan? drygt är det och dyrt då vi missat flera tider inom sjukvården)
Jag hoppas bara att jag mår skapligt i morgon och får sova några timmar i natt.

Ta hand om varandra! Kram

Det blommade förfullt vid stugan :-)

Grillade såklart vid mammas utegrill

Presentation

  Jag är en 39 årig 5 barns mamma

Translate

Gästbok

Buzzador

 

Jag väntar på en ny kampanj

 

Arkiv

Frågeruta

20 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Bloggar jag följer

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3 4 5
6
7
8
9
10
11 12 13 14 15 16
17
18
19 20
21
22
23
24 25
26
27 28
29
30
<<< Juni 2013 >>>

Sök i bloggen

Tidigare år

RSS

Fler besökare till bloggen

Bloggportalen

Allmänt

Skapa flashcards