Alla inlägg under februari 2013

Av Catarina - 10 februari 2013 17:33

Idag har vi haft en mysdag tillsammans.
Vi har pysslat och varit inne och myst, mormor och morfar kom på fm och lånade datorn för att boka deras resa i november. Gissa om jag är avundsjuk!? Men samtidigt kunde inte dom åka när vi var små så jag har väl nåt att se fram emot när barnen flyttat hemifrån ;) jag tar inte heller med en eller två utan om jag skulle åka så ska såklart alla med och det är omöjligt pga kostnaden. Sen var vi iväg och åkte skridskor, eller barnen. Jag och Anders skottade en labyrint å dom då dom skulle leka Diadalos ( ett barnpogram som går på bolibompa) sen spelade dom bandy med pappa i mål :) Dom hade jätteroligt, jag med!!! Det var sååå skönt att få komma ut och göra någonting med barnen :)

När vi kom hem fick jag lägga mig en stund för det tog mycket på mig att vara ute och leka och Anders började göra tacos.
Farmor kom hit och åt med oss så vi har haft en härlig dag :)
Det är underbart att få ha såna här dagar tillsammans. Det behövs inte mycket utan bara få vara tillsammans <3

Ha en härlig söndag! Kram

Av Catarina - 9 februari 2013 23:29

Vaknade tidigt i morse av smärtan, jag tog mig upp men inte mer utan fick bädda ner mig i soffan. Varenda muskel och led i kroppen gjorde fruktansvärt ont, jag kunde inte röra mig så Anders fick fixa the åt mig och barnen gjorde så jag satt bekvämt. Över tre timmar tog det innan det släppte sen jag tagit medicinen. Det var det värsta och längsta jag haft. Tänk dig att inte kunna lyfta armen eller röra fingrarna för smärtan går genom hela kroppen.

I dag bestämde sig Clara för att klippa håret och då framför allt luggen! Jag var nervös då jag var rädd att hon skulle ångra sig, hon har sparat i ett år nu. Men hon blev jättenöjd :) Och hon blev sååå söt <3
Mamma fick göra jobbet för jag vågade inte och lite för mycket blev klippt men det blev bra ändå :-)

Ta hand om varandra! Kram

Av Catarina - 8 februari 2013 14:38

Jag känner mig så ensam,
Så himla tom.
Jag har inga arbetskamrater kvar efter alla år av sjukskrivning, inget som ger mig utmaningar varje dag och som ger mig självkänsla.
Jag saknar någonting som kan utveckla mig, bli glad för min närvaro och som saknar mig om jag skulle vara sjuk någon dag.
Det finns inget hopp kvar om att kunna utbilda mig vidare eller att jag skulle kunna få ha min del i samhället längre.
Jag känner mig fruktansvärt utanför samhället, jag finns men bidrar inte med någonting utan är snarare en belastning.
Jag saknar att kunna jobba! Få ha underbara arbetskamrater och kunna få visa alla vad mycket jag har att ge.
Jag vill så mycket, jag önskar och drömmer om ett annat liv.

Kramar

Av Catarina - 6 februari 2013 19:50

Det har varit en jobbig dag idag. Jag tog mod till mig och öppnade andra delen av min journal. Det är riktigt jobbigt att gå igenom vissa delar och en del förstår man inte.
Det gör ont inuti mig och jag vet inte hur jag ska göra med allt. Jag får gömma det inom mig några år till tills jag orkar ta hand om det.
Jag har ett kuvert kvar av min enorma journal och det får nog vänta ett tag tills jag orkar läsa det.

Kramar

Av Catarina - 5 februari 2013 19:47

Idag när barnen kom hem så ville dom vara ute och skotta snö då det kommit en del :)

så jag fick vara med dom ute då vi har en älgko med kalv som går här på våran gård och runt om, hon har visat sig vara sur så man vet aldrig vad som skulle kunna hända om barnen kom emellan henne och hennes kalv så jag vågade inte chansa att dom var ute själva när det började skymma. Innan vi gick in skulle dom testa madrassen i lilla snöhögen ;) 

Dom hade jättekul!

 

 

 

 


 

Av Catarina - 5 februari 2013 06:28

Ursh vilken natt! Migränen började mitt i avsnittet av familjen annorlunda och jag tog ingen medicin direkt för jag trodde att det var vanlig huvudvärk så jag fick snällt knalla in i sängen och lägga mig.
Inte blev det så mycket bättre med ett svalt mörkt rum heller, jag mådde så illa och det kändes som om hela kroppen vibrerade och jag var jättekonstigt, men vid tre i natt blev det bättre :) så jag har fått sova lite iaf.

Jag tycker det börjar komma oftare nu och det är ingenting som är roligt då jag blir alldeles liggande. Föredrar nog smärtan för då kan jag vara uppe och jag kan vara med barnen då.

Ha en härlig dag! Kram


Av Catarina - 4 februari 2013 19:47

Idag när jag vaknar efter en lite jobbig natt så käns det så konstigt, jag har inte så ont :) Jag kan hoppa ur sängen och fixa the utan att tänka på smärtan!! Hur underbart som helst ;) Jag har vilat ändå och inte gjort någonting  då förkylningen fortfarande är kvar och så är jag nog lite rädd att det ska komma tillbaka. Det är en sån underbar känsla att kunna tänka och bara vara utan att tänka på hur jag ska sitta/ligga så det inte ska göra så ont.

Jag är glad och så otroligt tacksam för såna här dagar, det ger mig energi att ladda om!

 

Clara började tidigt på dagis idag och jag var lite orolig att hon skulle vara jättetrött när hon kom hem efter en hel dag  men det var okej och hon hade haft en bra dag, hon var lite sur då hon trodde hon hade slutat tidigare än halv fem då det var ljust ute ;) Så jag fick förklara att våren är på väg och det kommer att bli ljusare och ljusare. Nä hon ville komma hem när det var mörkt!!! Trollunge <3

 

Nu ska jag titta på Familjen Annorlunda som börjar nu :) Jag tycker dom här stora familjerna är så härliga!

 

Ta hand om varandra! kram

Av Catarina - 4 februari 2013 19:39

Såg det här skrivet i Aftonbladet , och det är lite att fundera på!

Flickors dåliga självkänsla handlar om vuxenvärlden

Unga tjejer lider av vår egen värld

Väggmålningen på Tunaskolan i Luleå där en kille tjuvkikar på en tjej på toaletten diskuterades i veckan. Det antyds att tjejer som säger sin mening är överkänsliga och humorlösa. Men är budskapen om kvinnors sexualitet verkligen så harmlösa?


  Väggmålningen på Tunaskolan i Luleå där en kille tjuvkikar på en tjej på toaletten diskuterades i veckan. Det antyds att tjejer som säger sin mening är överkänsliga och humorlösa. Men är budskapen om kvinnors sexualitet verkligen så harmlösa?
  •  
 

 För det första: Ditt utseende är det ­viktigaste du har.

 För det andra: Din vikt, din kroppsbyggnad, din hud, ditt hår och dina ­tänder kan aldrig vara bra nog.

 För det tredje: Sex är en transaktion. Något du byter mot kärlek och uppmärksamhet.

 För det fjärde: Världen är en ensam plats där alla konkurrerar mot alla.

 För det femte: Det är normalt att ­någon som inte ens tycker om dig har sex med dig.

 För det sjätte: Svaret på alla livets problem är att köpa något.

Håller du med om allt detta behöver du inte läsa vidare. Om du inte gör det bör du vara medveten om att det är vad din dotter får lära sig.

Ovanstående är de budskap som ­forskarna har identifierat i dagens tv-­underhållning och är det då konstigt att unga flickor tvivlar på sitt eget värde?


Vi begränsar deras liv innan de ens kan gå. ”Titta, tre kaniner på ängen!”, säger vi till en pojke. ”Titta vilka söta kaniner!”, säger vi till en flicka.

Med pojkar lyfter vi fram siffror, med flickor lyfter vi fram känslor.

 

Vi har svårt att ta in unga flickors dåliga självkänsla eftersom vi vet att det handlar om oss själva. Det är vi som ­visar upp dem som modemedvetna dockor på Facebook. Det är vi som tvivlar på vårt eget värde och inte reagerar över hur kvinnor framställs i media. Som den ­amerikanska feministlegenden Gloria Steinem säger: ”Varje gång en kvinna går förbi en spegel och säger något kritiskt om sig själv finns en liten flicka i när­heten som hör henne”.

Ingen trettonåring kommer att tro på mamma som säger ”du är så vacker ­gumman” om hon aldrig har hört mamma säga att hon själv tycker att hon är ­vacker.

Det är inte någon separat ungdomsvärld ”där ute på nätet” som unga tjejer lider av. Det är vår egen värld.

De vill bara vara vuxna. Problemet är vad ”vuxen” i dag innebär.


Läs mer om det i Aftonbladet HÄR  

 

Presentation

  Jag är en 39 årig 5 barns mamma

Translate

Gästbok

Buzzador

 

Jag väntar på en ny kampanj

 

Arkiv

Frågeruta

20 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Bloggar jag följer

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6
7
8 9 10
11
12
13
14
15 16 17
18 19 20 21
22
23 24
25
26
27 28
<<< Februari 2013 >>>

Sök i bloggen

Tidigare år

RSS

Fler besökare till bloggen

Bloggportalen

Allmänt

Ovido - Quiz & Flashcards