Alla inlägg under december 2012

Av Catarina - 14 december 2012 15:57

Idag gick jag upp halv sex så vi INTE skulle behöva stressa. Det gick inte bra alls! Glömde tiden när jag lovade barnen att se julkalendern, Gabriel var då fortfarande bara i kalsonger och jag kom på att vi ska vara på dagis kvart i åtta och julkalendern slutade halv.
Stackars Gabriel....
Men vi kom iväg tjugo i, hur vet jag inte men barnen var fantastiska! Det var den här mamman som hade lite problem med tiden den här gången ;)
Kom precis förbi postlådorna och kommer på att jag glömt kameran hemma!!
Bara backa och in igen så nu var klockan kvart i och barnen skulle ha samling på dagis ombytta och klara!
Shit! Vi kom och jag får se att fler är sena och mitt dåliga samvete blir lite mindre ;)
Byter om på Clara och skickar in henne till dom andra och sen ut för att springa runt skolan och in i gympasalen där alla redan sitter. Andas, andas....bröstet sprängde och det gjorde så ont att jag trodde jag skulle svimma en vända. Som tur var tog jag med medicin så jag fixade timmen där :)
Clara var så söt och sjöng alla sånger med stor mun :)
Alla barnen var duktiga och det syntes att dom övat mycket.
Efteråt var det fika men klarade inte av att äta nåt då så pappa och farmor fikade med henne. Dom hade ordnat ett fat med lussebulle och pepparkakor till henne :)
Tyvärr vann vi inget pepparkakshus i år på lotteriet ;)
Det var en härligt lucia firande och jag hoppas att det kommer att få finnas kvar jämt!


Ha en härlig helg! Kram

Av Catarina - 13 december 2012 20:37

Fortfarande ordentligt dålig. Jag har legat hela dagen. Tyvärr så är det samma med gubben... blir lite smått galen snart! Varför är det så besvärligt för en karl att ha en förkylning? Hade det varit en vanlig mamma så har hon lik förbaskat sina plikter och se till att hemmet fungerar.


Sov knappt i natt då jag haft jordens migrän, vaknade och kräktes men det va bara att bita ihop och fixa frukost och barn medans gubben snarkade vidare ;)


På eftermiddagen skulle jag fixa Claras lucialinne och krona och det gick åt skogen direkt! Som tur var så skulle jag stryka nya undertröjan före linnet! Nån har sabbat mitt strykjärn, det var svart gegga under som satt fast på nya tröjan. Jag trodde jag skulle börja gråta! Men det var bra att jag höll mig...för det kom mera!
När jag äntligen skrapat bort den svarta geggan och har nästan strykit hela linnet så får jag se en stor gul fläck på framsidan! Det kan hon inte ha i morgon, panik!
Jag skulle också ställa in lucia kronan efter Claras huvud och plasten bryts av vid spännet....det är helt sjukt vilken otur jag ska ha! Nu fick jag gråta....


Som tur är räddade syrran mig med ett nytt linne, krona och strykjärn <3
Utan henne hade jag gett upp.
Nu är kronan inställd, linnet struket och jag tar fram glittret och ska mäta och klippa det och.....det är fel glitter!
Det är nån ståltråd i glittret så det går inte att knyta det i midjan!


Förra året låg jag på IVA och hade ångest för att jag inte kunde vara med, i år går allt åt skogen.
Det här är skrattretande, hade jag orkat hade jag faktiskt skrattat åt eländet!


Jag hoppas att Clara blir nöjd iallafall det är huvudsaken, hon har verkligen sett fram emot det här!


Ta hand om varandra! Kram

Av Catarina - 12 december 2012 08:34

Jag har inte förstått det här märkvärdiga med datumet än. Vi har ju haft samma varje år nu men det här lär ju ska vara sista på ett tag nu.
Undrar hur många som planerat att gifta sig?
När Gabriel låg i magen hade vi planerat datum 040404 men han hade ingen bråska och kom 040407 istället så i början var det svårt med datumet då vi varit så inställda på det planerade :)


Idag kommer det inte att hända någonting! Jag känner mig halvdöd och det jobbigaste som jag tänker göra är att stoppa i en tvätt i maskinen, tvättstugan svämmar över med lort tvätt.
Jag ska försöka ta igen mig lite efter gårdagen. Tyvärr har jag en förkyld karl hemma så vi får väl se....


Ha en härlig dag! Kram


Glöm inte att kolla in Tävlingen ;)

Av Catarina - 11 december 2012 23:37

Vilken dag jag har haft! Gick upp vid sex i morse efter att ha fått sova fyra timmar. Väcka barnen och fixa så att vi alla var klara till klockan åtta då Gabriel skulle till skolan, Clara till mormor och morfar och jag Anders och "tanten" skulle till Mora på shopping.

Det började bra! När jag släpper ut hunden så hon skulle få morgon kissa så skäller hon som en tok, vi får då se att vi har en lös hund på gården, först trodde vi faktiskt att det var en varg ;) In med hunden snabbt som bara den, vi visste ju inte alls vem som ägde den eller hur den är.

Inser sen att vi inte kan åka någonstans förens hunden är borta då vi inte kan ge kaninerna vatten eller rasta hunden. Vi skulle vara borta hela dagen så hon måste ju ut. 

Fick reda på tillslut vems det var men han hade inte så bråttom att hämta den och vi fick också reda på att han inte är säker alls!

Anders höll koll och när det kom en och gick med sin hund efter vägen och han följde efter dom istället så sprang jag ut med hunden och Anders till kaninerna, det var helt sjukt!

Han satte för hasparna riktigt på kaninburen, man vet aldrig. Så nu 40 minuter försenade kom vi iväg. (Anders hade redan fått skjussa Gabriel till skolan)

En timme försent kom vi till mora men det gick bra ändå, vi var tvugna att vara tillbaka i malung klockan ett då jag hade läkartid. Vi hann det vi skulle, jag gjorde otroliga fynd på leklust i mora!!! Jag ska sätta mig och räkna ut det sen, jag köpte spel för 49:- som kostat över 300:-, leksaker som också kostat flera hundra för 59:-. Det var jätteroligt! Nu får dom lite julklappar iaf :)

 

Tio i ett var vi tillbaka i malung, jag skulle få en och en halv timme med läkaren. Han var så otroligt bra!

Han gick igenom allt på mig nu och vi har tagit massor med prover så nu kanske det äntligen händer!!!

Kanske jag äntligen kan få må lite bättre iallafall :)

Det han hittade konkret på mig nu var att jag är svag i musklerna i ena sidan, falltendens åt höger. Lungorna lät inte bra, glömde fråga varför så klart! Vid det laget hade jag riktigt ont och var så slut så min hjärna inte fungerade ;)

Halsen rejält svullen och en ordentlig heshet, rör mig stelt vid gång lätt haltande, stela muskler.

Blodtrycket var bra liggande och skapligt stående. Kraftig viktökning med nästan 20 kg utan känd orsak :(

Kommer faktiskt inte ihåg så mycket mer, han kommer ringa mig när provsvaren kommit och sen ska han disskutera med andra läkare om det som dom hittat!

Låter nästan för bra för att vara sant. 

 

När jag kommer ut så kommer Anders och hämtar mig så åker vi till mamma och pappa och ska hämta Clara <3

Hon bjöd oss på mat! Det var dagens höjdpunkt :) Jag hann inte äta på morgonen så jag var lite smått hungrig då, synd bara att jag har så svårt att äta, fick i mig lite grann iallafall och var djupt tacksam att jag inte behövde laga mat när jag kom hem. Vi fick med alla rester hem så Gabriel fick och till Anders matdosa.

 

Hämtade Gabriel och direkt hem och ta in ved och göra eld, vi hade inte eldat sen i går kväll och det var -17 grader ute så det var lite kallt hemma. Gabriel fick äta och vi packade upp sen var det bara på med kläderna igen och åka på 2 års kalas! Klockan var då kvart över fem och jag hade önskat att jag bara fick ramla ihop i soffan!

Åh nej nu var det barnkalas och dom flesta vet hur mysigt det är när man mår skit. Dessutom hade dom närmare 27 grader varmt inne så jag kunde knappt andas, smärtan blev såklart bara värre och det var som att andas genom ett sugrör men det var värt det! Jag fick busa med goa tvååringen och snoza på goa 9 månaders pigan <3

Han blev stormförtjust över presenterna vi hade med oss :) Han tog Gabriel i handen direkt och bad han sätta ihop tågbanan åt honom, sen lekte dom hela kalaset :) dom kom inte ens och fikade! Jo Clara fikade ;) Fikamonstret!

 

Kom hem vid halv sju så det var bara att slå på bolibompa och börja fixa för nattningen. Kvart i åtta fick jag sätta mig ner. Har varit som en zombie i flera timmar och det blir nog inte många timmars sömn i natt. Såna här dagar borde inte finnas! När jag planerade dagen så fanns såklart inte allt det här med, men är man envis så är man och jag får skylla mig själv för det är frivilligt :)

 

Nu blir det ett bubbelbad så musklerna mjukas upp lite :)

 

Sov så gott! Kram

 

Ps. Glöm inte att delta i TÄVLINGEN!! 

 

Av Catarina - 9 december 2012 22:47

Jag och Gabriel vaknade vid halv nio och då öppnade han sitt adventspaket :) fick olika suddor och ett block idag och blev jätteglad, var precis vad han hade önskat sig sa han :)

Sen satt vi i soffan i pyamaser tills klockan var elva på förmiddagen. Det var jättemysigt!

Jag gjorde omelett åt oss som sen frukost men glömde och hade på tomat åt Gabriel, vilken miss! Även fast jag tog bort dom så var det tomat spa så han inte kunde äta ;)

 

När Clara kom hem så satte vi igång och bakade pepparkakor, hittade glutenfri deg i affären och blev så glad. Den var väldigt svårbakad, antagligen för att den varit fryst. Klibbig och kladdig och väldigt svårt att kavla men barnen var jätteduktiga. vi satt på julmusik och bakade för fullt och sjöng ;)

 

       

 

Vi gjorde en påse till mormor som fyllde år idag.

När vi var klara och duschade så åkte vi och skulle fira mormor, hon skulle bjuda på middag. Gabriel började som han gjorde i fredags, han retade Clara och hon skrek! Trodde faktiskt att jag skulle bli galen. Jag förstår inte vad som flugit i honom. 

Maten var underbar, älgstek och potatis, sås, sallad och rönnbärsgele. Mmmm så gott! Baren åt som om dom inte sett mat på ett tag ;)

 

När vi kom hem så skulle barnen få göra en julgrupp, jag hade köpt lite olika småblommor.

Det var bråk då med, såklart! Jag fick ta undan lite av dekorationen för dom bråkade vem som skulle sätta vad och hur mycket.

Den blev fin tillslut även om dom överdekorerade lite ;)

 

 

 

Jag somnade i soffan till bolibompa, är så trött men har ont nu igen, perfekt till Anders ska jobba kväll igen. Det är så typiskt. Johannes har slutat praktiken också så han är inte heller här längre på veckorna. Det blir att bita ihop och bara göra det mest nödvändiga så jag inte brakar ihop till jul.

 

Ta hand om varandra! Kram 

Av Catarina - 8 december 2012 20:59

När jag vaknade i morse önskade jag att någon kunde komma och köpa barnen för 25 öre styck!!

Innan jag ens hade slagit upp mina ögon var bråket i full gång, dom skrek och bråkade så det måste ha hörts ända till Malung!

Det finns inget värre sätt att vakna på. Gabriel fortsatte retas och vara tjurig hela förmiddagen,  Clara och Anders åkte till stugan och Johannes och David åkte till Ludvika så det var tillslut bara jag och Gabriel hemma och då lugnade han ner sig och kom och sa förlåt.

Vi var ut till kaninerna och fixade lite åt dom och tittade så dom hade hö att ligga på när det är så kallt ute, det gick inte att städa buren för allt hade frusit. Måste köpa en järnspade dit annars blir det äckligt väldigt fort.

När vi skulle ge Stampe mat och hö så kom han inte till dörren!! Han brukar hänga på dörren och vara helt galen när man kommer annars, vi öppnade till boet och där låg han alldeles stilla och tittade på oss. Gabriel blev jätteorolig då han är väldigt gammal, han är nog 8 år nu så vi gick ut igen efter 3 timmar och hade med oss vatten, det fryser ju direkt så vi måste ut 3-4 ggr/dag med det. Nu var han som vanligt :) Hängde på låset och tröck sig emot oss och ville bli klappad. Så skönt!

 

Gabriel och Clara sålde jultidningar i år och i går kom äntligen premien som vi valde :) En Ipad.

Den är inte så himla bra och snabb men duger att spela på. Men dom får inte ha den själva, det är samma regler som med datorn, fråga först och max en halvtimme åt gången. Är rädd att dom blir beroende som Clara blev på dagis, det var hemskt! Hon kunde inte vara ledig för hon bara tjatade att hon skulle på dagis och spela "padda", hon krävde att jag skulle åka och köpa en åt henne nästan varje eftermiddag hon kom hem, hon var arg, sur och grinig och det gick inte att prata med henne.

Och föresten är det ingen leksak som en 5 och 8 åring ska ha inne på rummet. Dom är helt nöjda med det och är helt med på att det är "familjens" Ipad.

Gabriel spelade lite angry birds :)

 

 

 

Sen städade jag och Gabriel deras rum tillsammans så nu är det jättemysigt där inne.

Vi hade bestämt att vi skulle kolla på Harry Potter som gick på tvn men då var det på engelska, det gick ett tag men sen orkade han inte se mer, det var nog svårt att hänga med så vi slog på Santa Buddisarna istället och åt godis, popcorn och bara myste vi två. En helt annan kille än i morse <3

Det är skönt att bara få vara med ett barn och ägna hela min uppmärksamhet på. Ofta är det Clara som är hemma så nu var det skönt att få rå om honom lite grann <3

Han har bestämt att han ska sova i våran säng i natt :) Dom brukar få bestämma själva då pappa inte är hemma.

 

Dagens instagram foto: #someoneyoulove

 

 

 

I morse hade jag ont och väldigt tungt att andas men när jag tagit medicinen så släppte det och resten av dagen har varit mycket bättre :) Det är så skönt men samtidigt är jag lite rädd att göra för mycket, vet ju att det väntar runt hörnet.

 

Jag önskar er alla en härlig helg! Kram

 

 

Av Catarina - 8 december 2012 01:08

Var stars....så här blev det.

Presentation

  Jag är en 39 årig 5 barns mamma

Translate

Gästbok

Buzzador

 

Jag väntar på en ny kampanj

 

Arkiv

Frågeruta

20 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Bloggar jag följer

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4 5 6 7 8 9
10
11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21
22
23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< December 2012 >>>

Sök i bloggen

Tidigare år

RSS

Fler besökare till bloggen

Bloggportalen

Allmänt

Skapa flashcards