Alla inlägg under december 2012

Av Catarina - 21 december 2012 00:04




Tävlingen avslutas 22 december 12.00

 

Klicka på bilden för att komma till tävlingen :)

 

 

 

Av Catarina - 20 december 2012 22:52

Jag har inte mått speciellt bra idag men när barnen kom hem så målade vi lite ljus som vi brukar ge bort i julklapp. Det blev jättebra :)

 

 

 

På kvällen när i satt och tittade på bolibompa så kom tomten förbi och kikade in genom fönstret!

Barnen blev inte det minsta rädda utan bara glada!  Clara blev lite sur för att han inte kom in ;)

sen knackade det på dörren och där låg tre paket på trappen som tomten lämnade.

Dom blev alldeles till sig och satt och disskuterade vad han gjorde här och nu skulle dom vara sååå snälla så :) 

Jag har ju talat om för dom att tomten är och tittar till alla barn flera veckor innan jul för att se så dom sköter sig, och nu så vart jag ju visa att det var så! Hur ska dom annars tro på mig?

Det blev bra och jag hoppas att jag har snälla barn fram till jul nu ;)

 

Tack snälla tomten för att du kom förbi ;)

 

I morgon ska Gabriel få åka till Tomteland i Mora med 'Tant' Helen! Gissa om lillasyster är avundsjuk? Dom kommer nog få en helt underbar dag tillsammans :)

Jag hoppas att dom får bra väder och att det inte blir alltför kallt i morgon.

 

Sov så gott! Kram

 

Glöm inte kolla in tävlingen!!! Bara två dagar kvar nu!

 

Av Catarina - 19 december 2012 22:51

Jag blev alldeles bestört när jag läste det här!

Jag tycker att det är hemskt att man inte kan få ha sina bilder ifred och hade nån tänkt tala om det?

Tydligen har facebook köpt instagram och det  här kommer börja gälla 16 januari.

Efter jul kommer jag att radera mitt instagram konto! Jag har låst mitt konto eftersom jag lägger ut bilder på bla barnen men om dom kan ta mina bilder utan att ens fråga mig så kommer jag att stänga det.

 

HÄR kan du läsa mer om vad Lars Lindström nyhetskrönikör skriver i expressen.

 

Vad tycker du? kommer du att ha ditt konto kvar?

 

 

Av Catarina - 18 december 2012 23:31

Det finns så många tankar i mitt huvud som jag aldrig vill tänka klart. Vill inte tänka på framtiden när jag inte vet vad som kommer att hända. Jag får panik när jag inser att jag inte har någon kontroll över mitt liv, jag vet ingenting vad som kommer att hända framöver med mig och det skrämmer mig jättemycket.

Hur kommer vi i familjen att orka, det tär och nöter enormt att vara sjuk så här länge. Att vara instängd utan förmåga att kunna göra någonting på egen hand och vara beroende av någon annan hela tiden driver mig till vansinne. Tror nog min man känner likadant! Så i framtiden kanske det inte finns något vi, bara för att jag är sjuk. 

Denna j-a sjukdom, varför liksom? Så fruktansvärt onödigt! 

Men ändå, utan den hade jag inte haft min underbara dotter    så jag ångrar mig inte ett dugg på den punkten, men tycker synd om henne som aldrig fått ha en frisk mamma, för det är skillnad! Stor skillnad!

Jag tänker på vad jag gjort för ont i mitt tidigare liv, något hemsk måste det ha varit eftersom jag ska straffas så hårt i det här, ända från tonåren har jag fått smäll på smäll och lyckats klättra upp tills jag fått nästa smäll. Sista smällen, nu ligger jag! Jag tar mig inte upp igen, någonsin och jag sörjer....jag hade såna planer i mitt liv. Jag skulle ju plugga till förskolefröken, jobba och ta hand om mina barn, tävla med min hund, fixa huset, vara den mamma jag vill vara men inte kan. Sista smällen fick mig verkligen på fall och hur jag än kämpar varje dag så ramlar jag längre ner...

 

Jag vill gråta men kan inte! Det finns dom som har det värre och ingenting blir bättre av det, vi har varandra och jag hoppas fortfarande och tänker kämpa vidare för att kanske någongång få det liv som jag önskar mig.

Jag är inte längre stark men viljan finns!

 

Ta hand om varandra! Kram

 

 

 

Av Catarina - 18 december 2012 14:29

Snart så kommer tomten, trallalalala trallalala ;)
Dagarna flyger fram och jag har fått tagit bort många saker från alla mina måsten. Ja för det är ju det, mina. ingen begär allt som jag vill göra och julen kommer ändå :)
Jag vill inte ligga under jul och absolut inte på sjukhus! Det är det inte värt bara för att jag vill ha det på ett visst sätt.

Idag kommer jag inte att göra någonting efter gårdagens smärtor, jag tänker bara stanna upp och vara med barnen. Glömma allt vad jul är bara för en dag.

Jag hoppas att Gabriel kommer att få dn bättre termin nästa år, han har mått dåligt dom här sista veckorna och har inte velat gå till skolan.
Det visar sig också genom att han är kaxig mot oss och dum mot lillasyster, jag förstår inte riktigt varför han ger igen på oss när det hänt nåt i skolan men han vill inte gärna prata om sånt även fast jag vill ;)
Sist nu när det var en som hade sönder bobben så var det något som brast och det går inte att prata med honom, han vill inte använda bobben heller fast Anders lyckades laga den. Det är sorligt och jag kan inte förstå varför barn är så elaka mot varandra!!!
Jag vet att han inte är nån ängel och han kan också!
Men jag hoppas att han aldrig någonsin skulle ha sönder något för nån av sina kompisar.
Så vi hoppas på ett bättre 2013!

Ha en bra dag! Kram

Av Catarina - 17 december 2012 22:51

Vi fick ihop både knäck och pepparkakor på eftermiddagen, trots att jag hade feber. Ischokladen får vänta lite tills jag orkar, det är inte speciellt kul att hålla på när jag knappt orkar stå på benen och jag blir alldeles kallsvettig. Barnen fixade pepparkakorna och jag satt på en stol brevid spisen och rörde i knäcken :) 

Det blev både gott och bra tillslut så nu har vi pepparkakor så vi klarar oss.

 

   

 

Jag fattar inte vad det är med mig, varför blir jag aldrig bättre? Feber var och varannan dag och det finns absolut ingen ork och så fort jag gör någonting så blir jag alldeles kallsvettig.

När jag var färdig och hade städat undan i köket så var min kropp så slut att jag klarade inte av att röra mig mer, jag satt i soffan helt slut och med en smärta som inte är av denna värld, jag orkade inte ens prata. Jag hoppas verkligen att läkaren hör av sig innan jul ledigheterna. Så här vill jag inte ha det för under lovet vill jag görta saker med mina barn! Åka skridskor, skidor, skoter, hälsa på våra vänner...inte ligga i soffan!

Jag håller båda mina tummar att det kommer att lösa sig. Smärtan i lungorna vet jag att den aldrig kommer att försvinna, den får jag leva med. Likaså fibromyalgin men det här andra som kommit och som gör mig till en icke människa det är inte rättvist alls. Jag har ju mått mycket bättre, orkat vara uppe i perioder, kunnat köra bil. Alla dom här småsakerna som tillkommit har sänkt mig totalt och jag vägrar att fortsätta ha det så här! Problemet är bara att jag inte vet hur jag ska göra och läkarna verkar också ha problem med det.

Mitt nyårs löfte blir att jag ska göra allt jag kan för att komma på benen igen! 

Jag har ju faktiskt struntat mycket i mig själv och lagt all min energi på barnen och alla deras läkar/logoped besök. Dom är viktigast för mig men samtidigt om jag ska kunna ge dom det dom behöver så måste jag bli bättre.

Nu ska jag ta ett bad så kanske smärtan släpper lite så jag får sova lite i natt.

 

Sov så gott! Kram

 

Av Catarina - 17 december 2012 09:05

I natt blev det inte mycket sömn, var tvungen att sitta och sova i soffan, det fungerar inte lika bra i sängen. Jag hade glömt att dra ner värmen så det var hemskt varmt inne, i sovrummet har jag mellan 16-18 grader varmt annars sover jag så dåligt så försöka sova sittande när det var över 22 grader och försöka andas var ingen höjdare alls!
Det känns nästan som om lungorna har dragit ihop sig och det knarrar när jag andas och det gör så ont. Djupa andetag går inte så det blir en flämtande ytandning.
Jag är så trött på det här! Önskar mitt liv tillbaka men ångrar absolut inte att jag fått min älskade dotter <3
Nu blir det vila tills barnen kommer hem för då hoppas jag att vi ska kunna koka knäck och göra ischoklad tillsammans :)

Ha en bra dag! Kram

Av Catarina - 16 december 2012 22:33

Idag har det varit en riktigt jobbig dag, jag har mått skit och varit på uruselt humör. Jag har haft massor att göra då vi båda var sjuka förra veckan och det har inte gjort saken bättre.

Jag har sån hemsk smärta i sidan av vänster lunga och i morse när jag vaknade så gjorde det riktigt ont i armbågen, jag trodde att det skulle släppa när jag varit uppe ett tag men det har bara blivit värre, trodde först jag legat konstigt men nu vet jag inte alls vad som hänt med den.

 

Anders och barnen har varit ute och kört snö, tyvärr tyckte dom det var för roligt och tog bort nästan allt även på baksidan, där vill jag ha snö så vi kan rulla snögubbar och så är det så mysigt.

Gabriel kom på att han skulle åka skidor så Clara och han letade fram dom och hade jätteroligt, tyvärr hann jag inte fota då jag höll på att stryka gardiner, det är så typiskt!

 

En vecka kvar till jul nu då :) Jag längtar faktiskt och jag märker att barnen blir mer och mer spända och förväntansfulla! Allt jag gjort fast jag egentligen inte orkat, kunnat eller borde är för deras skull. Jag vill ge dom en riktig jul med alla våra traditioner och det viktigaste är inte paketen! Det är att vi är samlade och har det mysigt och bryr oss om varandra!

Jag köper inget till Anders och han köper inget till mig, det är barnen som ska ha julklappar! och det råkar ju vara så att jag ar så många att det gott och väl räcker till ;) sen har vi alla födelsedagar i december också, 2 kusiner, mamma och Johannes så nog vet jag vart jag ska stoppa alla pengar :) Jag och barnen brukar pyssla presenter till farmor, mormor, moster och farbröder. 

Förra året målade barnen ramar till deras kort och så gjorde vi egna tvålar med text eller saker i. Det var jättekul, man måste inte alltid köpa julklappar ;)

Få se vad vi hittar på i år, vi är lite sent ute nu så jag hoppas att vi hinner. Måste koka knäck och ischoklad också.

 

David är hemma den här veckan då han ska ha praktik sista veckan före jullovet, det blir jättemysigt att få ha honom hemma så länge.Det var senast i somras det hände men jag får väl vänja mig.

Lite bilder från Indras jul/kalas hos mormor och morfar :)

     

 

Ta hand om varandra! Kram

 


 

 

Presentation

  Jag är en 39 årig 5 barns mamma

Translate

Gästbok

Buzzador

 

Jag väntar på en ny kampanj

 

Arkiv

Frågeruta

20 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Bloggar jag följer

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4 5 6 7 8 9
10
11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21
22
23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< December 2012 >>>

Sök i bloggen

Tidigare år

RSS

Fler besökare till bloggen

Bloggportalen

Allmänt

Skapa flashcards