Alla inlägg under november 2012

Av Catarina - 13 november 2012 01:17

Nu ligger jag här, stirrar på klockan och bara önskar att smärtan i lungorna släpper snart så jag kan andas riktigt igen. I går blev klockan över tre innan jag fick sova och då ringde klockan 6.10
Jag är så himla trött! Lederna värker och jag får hålla i handleden emellanåt. Hårt! så det nästan blir märken. Jag kan inte bada heller för få måste jag ha riktigt hett om det ska göra någon skillnad och då kan jag inte andas alls, mina tår är blålila och iskalla, läpparna vill jag inte se.

Jag gjorde en riktigt dum sak i kväll, mitt ansikte är så torrt så det flagnar och det kliar så jag blir tokig. SKmörjer mig tre ggr/dag men det hjälper inte så i kväll tänkte jag testa en sån här jättefet mirakel salva som man kan ha på hela kroppen (tender care)
Att jag aldrig lär mig! Det tog ca fem minuter innan ansiktet blev rött och började svida, klia och göra ont. Dumma mej!!!
In och tvätta av ansiktet så gott det gick med vatten och sen smörja med min parfymfria hudlotion, det enda som funkar.

Skulle vilja kunna ta till ett mirakel som bara tog bort allt det onda och gjorde mig hel igen.
Önska kan jag och drömma får jag! Utan det så skulle det liksom inte vara någon ide att kämpa vidare varje dag.

Jag har haft ett litet break med mig själv då jag inte har velat prata, tänka eller skriva om mig och mina smärtor. Det var skönt att låssas vara normal för en gångs skull.
Det låter kanske lite dumt men det funkar för mig :)

.Jag är väldigt glad att migränen försvann, hade inte orkat många dagar till. Det går inte att ha så ont i huvudet här med alla barn ;)
Så för det är jag tacksam, men jag måste 'gnälla' lite. Mår faktiskt lite bättre när jag har skrivit om hur jag mår, känner mig lättare inombords. Jag pratar aldrig om mina sjukdommar eller smärtan i vardagen och om någon frågar hur jag mår så blir det automatiskt 'bra'!
Skulle jag svara ärligt så skulle jag få prata i flera timmar och ingen är så intresserad ;) Man frågar bara för att, det är som ett hälsningsord och ingen förväntar sig mer än ett bra! Förutom vännerna då. Det här gäller bara ytligt bekanta.

Kram









Av Catarina - 12 november 2012 22:11


Nu är årets julkalender här!

 

Spökhistoria, julmys och familjedrama.

I årets julkalender återvänder SVT till slottet Greveholm där spökena Jean och Staffan går igen.


Vi väntar med stor spänning :) Barnen har sett förhansdtitten och det gick hem hos dom, men det återstår att se! 

 

Kram

Av Catarina - 12 november 2012 20:31

Barnen lekte så fint på eftermiddagen med zhu zhu hamstrarna ;) Byggde banor och gjorde en spökborg med ficklampor. 

 

   

 

Clara fick ett lucia nattlinne av sin moster så vi har provat det i kväll och det passade!! Blev så glad.

 

Clara berättade att dom börjat öva på lucia sångerna på dagis :) Jag längtar sååå.

Förra året så låg jag på intensiven, det var jättejobbigt då jag vet hur mycket Clara hade längtat att jag skulle komma på dagis när dom skulle sjunga :( Jag hade dåligt samvete i flera månader efteråt. I år spelar det ingen roll hur dålig jag är! Jag ska dit men i år kommer jag inte att lova henne som jag gjorde förra året. Jag bröt mitt löfte och jag anser att man aldrig ska lova sina barn någonting som man inte kan hålla, då är det bättre att säga kanske tills man vet med 100%

 

 

 

Tyvärr är det dålig kvalite på korten då jag tog dom med mobilen och det var en massa kladd på linsen, blir så när barnen lånar den ;)

 

Önskar en trevlig kväll! Kram

 

 

Av Catarina - 12 november 2012 19:49

 

I dag är det start för TV3s dokumentär, det handlar om tre kvinnors väg till helvetet och tillbaka.

klicka gärna in på länken och läs mer och se en förhandstitt!

 

http://www.tv3.se/tv3dokumentar



Kram

 

 

Av Catarina - 12 november 2012 01:03

Ja, kan man inte sova så får man väl hitta på nåt kul :) Spetsarna eller skaften upp i diskmaskinen?  

 

Experterna säger att spetsarna ska stå uppåt, det beror på att spolsystemet når dit fritt! Yes! då har jag haft rätt :) förutom grillbesticks knivarna som jag alltid sätter med skaftet upp annars är det stor risk att skära sig. Dessutom skulle inte besticken få plats om man skulle ställa med skaftet uppåt och skedar skulle fastna i varandra.

 

 

Jag är väldigt nojjig med  iplockningen av diskmaskinen, allt ska vara på sina platser och nåde den som ställer muggar, glas eller tallrikar på fel plats ;) Nåja, nu är jag bättre, jag har släppt kontrollen lite då barnen har sina diskdagar. Hur skulle det se ut om jag stod och plockade om ;)


Hoppas att ni hade lika kul som jag av att läsa artikeln :)

 

Kram

 

 

 

Av Catarina - 11 november 2012 22:21

Här kommer pysselbilderna som jag lovade!   

 

 

Måste visa Claras fars dags kort som hon gjorde på dagis, Det var så fint och verkligen ett kort att spara.

 

 

Vårat tuffa cupcake kuddfodral

 

 

 

   

Båda barnen pysslade till far innan vi skulle ha fars dags fika  


Kram

 

 

Av Catarina - 11 november 2012 18:00

Vilket trökigt väder det har varit idag! Det har varit grått å mörkt och bara regnat. Perfekt för pyssel :)
Jag och barnen har pysslat både det ena och andra idag, dom började med farsdag kort till pappa och sen började vi på en cupcake kudde.
Dom är så himla duktiga och kreativa.
Lägger ut kort på det när jag har laddat ur kameran :)


På eftermiddagen var vi tvugna att gå ut för att få lite luft, vi städade ihop ute här å matade kaninerna och sen fick Gabriel åka fyrhjuling en stund men det började att spöregna och bli mörkt så vi packade in oss i bilen för att åka till kyrkogården för att tända ljus till farfar Tände såklart till Joakim när vi var där så han fick lite ljus han med.


Nästa projekt var att göra en playdoo lera till barnen. All deras lera hade torkat och för en gångs skull hade jag alla ingredienser hemma.
Det blev en rosa såklart ;-)
Så nu sitter dom och leker och bakar för fullt och jag ska passa på att krypa ner i badet och bubbla lite.
Min kropp vill inte som jag idag och har jag tur så släpper det lite grann.


Grattis alla fina pappor på fars dag <3


Ha en mysig söndags kväll! Kram

Av Catarina - 10 november 2012 20:58

Vi har haft en toppendag i dag :) Jag fick lite sovmorgon fast Anders åkte och jobbade, barna satt på en film själva så jag skulle få sova. Gullungar <3 Jag skulle ju lägga mig tidigt i går men som vanligt så gick det inte så bra så klockan var nog halv två när jag somnade. Dumma kropp!
Men jag ska inte klaga för jag har hållit ihop hela dagen idag :) bara lite ledvärk.

När Anders kom hem hade han med en hink älgfärs. Hans farbror hade inte plats i sin frysbox så det tackade vi för såklart :) Vi har varit utan länge och jag är inte så förtjust i det som finns i affärerna. Vi packeterade så det blev 500 gram i varje påse, tillsammans blev det 7,5 kg. Superbra och borde räcka ett tag ;) vi äter mycket köttfärs.

När vi var klara med köttet så började jag packa barnens badkläder i smyg, vi skulle överaska dom med en tur till badhuset. Clara fick såklart syn på ryggsäcken och fick se handduken däri och sa direkt om vi skulle till badhuset! Överaskningen förstörd :( Fast jag kom på att jag kunde säga att dom skulle få åka till mormor och morfar å bada och Claras mungipor åkte ner ;) hahaha minen var obetalbar!
När vi sen var på väg och svängde in till badhuset så skrek dom båda två :)
Oj, så glada dom blev! Det var jätteroligt för dom har längtat dit och vi har sagt det så länge och det har inte blivit av.
Dom lekte och simmade i en timme sen var det dax att gå upp, Anders hade handlat och uträttat ärenden under tiden .

Vi åkte förbi syrran på hemvägen och drack en kaffekopp och Clara fick en leksak som Indra vuxit ifrån. Fiffi och blomsterflickornas hus (vattenkannehus) Å så glad hon blev :) Hon och Gabriel har lekt med det hela em och innan dom la sig satt dom i sängen och lekte med det tillsammans.

Vi fick finbesök av lillkusinen en stund. Barnen lekte och busade och hade jätteroligt tillsammans :) Anders satt på golvet och lekte med traktorerna han med ;) Det var synd att det blev så kort besök så jag har lovat barnen att vi ska låna båda småkusinerna en annan dag.

Vi har såklart haft lördags mys i kväll, vi såg på Rasmus på luffen och åt lite godis, popcorn och chips :)
Nu ser jag och Anders på "Sleepless in seattle" Det var jättelängesen jag såg den så jag kommer inte ihåg om den var bra eller inte.

Ta hand om varandra! Kram

Presentation

  Jag är en 39 årig 5 barns mamma

Translate

Gästbok

Buzzador

 

Jag väntar på en ny kampanj

 

Arkiv

Frågeruta

20 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Bloggar jag följer

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24
25
26 27
28
29 30
<<< November 2012 >>>

Sök i bloggen

RSS

Fler besökare till bloggen

Bloggportalen

Allmänt

Ovido - Quiz & Flashcards