Alla inlägg under oktober 2012

Av Catarina - 7 oktober 2012 22:27

Idag hade jag ställt alarmet på åtta, inte vad jag vanligtvis skulle göra på en söndag men jag ville vara på loppisen innan det blev för mycket folk, bara det att alla tänkte lika! Vi var där en kvart innan och det var redan lång kö. Jisses!
När vi äntligen kommer in så blev jag besviken! Inget av det jag behövde mest fanns :( I Claras stl fanns inga byxor, klänningar bara urtvättade tröjor och t-shirts. Det var liksom inget 'fint' och vissa av kläderna tyckte jag var dyra.
Hittade byxor till Gabriel iaf för en tia styck :) perfekt när han är ute i lervällingen och leker. Jag fick ihop några påsar men kommer nog inte gå igen. Så nu är jag fortfarande skid och overall lös (Clara) Det är bara att leta vidare. Det bästa var att vi vann på lotteriet dom hade där! :) Jättekul! Vinsten var en underbar fleese fodrad mössa från Spillevink!


Syrran var oxå på loppisen så vi träffades hemma hos mig efteråt och drack kaffe och tittade på Parenthood som David spelade in på nya boxen. Det är nog det bästa med Canal digital :)


Gabriel följde med dom hem och skulle sova där i natt så Clara och jag bestämde oss för att testa bakmaskinen. Det var inte så bara! Receptet var invecklat och alla mått var i gram och då upptäckte jag att min våg var trasig :( jippi!
Vi fick då vänta på att en kompis skulle komma med hennes så vi fick testa. Det tog flera timmar så tanken att killarna skulle få nybakat bröd med sig hem var borta. Medans vi väntade målade Clara sin mugg som vi köpte på Ica maxi i mora när vi passerade i går. Mugg, färger och pensel för 29:-
Det blev jättefint så nu ska den torka i 24 timmar innan jag härdar den i ugnen.


När hon äntligen kom så hade hon även med en födelsedags present till Clara :) En jätte Hello Kitty PEZ! Har aldrig sett något liknande :) jättehäftig och såklart pez förpackningar att stoppa i. Det var även med en normal pex att ha tabletterna i. Clara var överlycklig!


Sen satte vi igång att blanda i alla ingridienser och knappa in rätt inställningar på maskinen och jag var nervös innan den startade och väntade på att det skulle smälla ;)
Det gick jättebra! 3.48 timmar senare hade jag ett ljust och luftigt bröd som var helt perfekt :) jag smakade lite och tyckte det var gott! Nu måste jag skaffa ingridienser till det glutenfria receptet och baka åt Clara (anledningen till att vi skaffade den)
Jag hoppas verkligen att det blir mer likt vårat bröd då hennes köpta är som skosulor och supersmå. Jag har bakat några gånger men degen är jättesvår att hantera så det här borde bli bra :) vore gott att lassa i på kvällen och sen sätta timern och ha nybakat bröd på morgonen :) om jag törs....jag är rädd för att ha i gång någonting när jag inte kan passa för brandrisken. Vet inte hur farliga dom är.


Jag har faktiskt mått ganska bra idag om jag tänker efter hur jag hållt igång, jag har stått på benen idag :) Det var en vända som jag blev riktigt rädd för som en blixt från en klar himmel så kom en smärta i sidan av bröstet och gjorde så jag tappade andan. Det gjorde förbaskat ont och satt i bara tio minuter men jag trodde faktiskt det var en ny propp som satt sig :( men sen har jag bara varit lite yr och tungandad och smärtorna under kontroll.


Sov så gott! Kram

Av Catarina - 7 oktober 2012 21:37



”Jag tävlar om ett presentkort från Magasin Krantsz värt 300:-! Tävlingen hittar du hos Zara wahlberg" 

 

 

Av Catarina - 6 oktober 2012 23:39

Vi kom hem till slut. Barnen var trötta och griniga och jag var helt slut. Kroppen värker som bara den och jag har svårt att röra mig. Vi gjorde lite mackor med olika korver,( vi köpte björn, renkorv och gustafskorv) till kvällsmat, helt perfekt!
Vi hade inget varmvatten när vi kom hem utan vi fick göra eld så då tittade vi på film först så badade vi sen. Vi klämde i oss alla fyra och bubblade och äntligen tinade jag upp.
Det var ljuvligt och kroppen blev som ny (nästan)
I morgon ska jag på barnloppis och se om jag kan få tag på lite kläder till mina kottar. Det är perfekt att shoppa begagnat och man kan få tag på mycket fina kläder.


Nu ska jag ta min stackars kropp och försöka sova lite. Det var en dum, idiotisk resa men jag hade jättekul och det var så mysigt att få umgås med mor och far. Jag får ta det! Kan inte bara ligga hemma för då skulle jag bli helt galen, visst är det jobbigt men så värt det :)


Sov så gott! Kram



Av Catarina - 6 oktober 2012 15:43

Äntligen på väg hem! Jag överlevde marknaden. Jag satt mest hos mamma och pappa men emellanåt var jag tvungen att röra mig för det var så himla kallt, mina tår är inte upptinade än! Barnen köpte små ballonger och snurror som vanligt. Dom köpte sig även en liten leksak var. Jag hittade en whitebord att sätta på kylskåpet, perfekt att fylla barnens sysslor och allt som händer under veckan. Lite nagelack och kokosbollar såklart.

Johannes och David är på väg dit nu när vi åker hem, dom hade inte råd att tanka bilen så det har tagit halva dagen att ragga ihop fler folk så dom kan dela på bensinen :)

Vi har bestämt att vi ska bada bubbelbad allihop när vi kommer hem för att tina upp och sen blir det film mys i soffan. Innan vi åkte i fredags så kom en film som jag ropat in på tradera så det blir perfekt.

Av Catarina - 6 oktober 2012 00:07

I morse var jag halvdöd! Det tog nog en kvart innan jag fick min kropp att vilja röra på sig så jag kunde gå upp. När sen barnen åkt så skulle jag vila tänkte jag men då pang så blev jag riktigt dålig. Smärtan i lungorna fulllkomligt exploderade och efter en stund så fick jag ett enormt tryck i bröstet, det var längesen jag hade det, över ett år sen men jag hade nitroglyserin sprayen hemma så jag fick ta den. Det tog en halvtimme innan det blev bättre men riktigt bra blev det inte och kag var beredd på att få åka in akut. I samma veva så blev jag väldigt tung andad och kunde inte ligga ner, jag andas men det känns som om att jag andas genom ett sugrör, hur jag än försöker skriker kroppen efter mer luft. Jag kunde inte sitta för smärtorna men inte ligga för att få luft, hade det inte gjort så ont och varit så jobbigt hade jag skrattat. Det är helt galet! Efter tre timmar blev det bättre och jag somnade direkt.
Vaknade vid halvtre och kom på att vi skulle ju till Rättvik och hälsa på mamma och pappa som är där och säljer på marknaden. Dom hyr en stuga och vi hade lovat komma och sova en natt eftersom det var sista gången som dom skulle hit. Marknaden har blivit sämre men pappa är också så skruttig. Jag börjar packa, laga mat och plocka ihop så vi kunde åka direkt Anders kom från jobbet vid fyra.


Jag tänkte nämligen att vi skulle byta den trasiga dockan som Clara fick i födelsedags present före kl sex i mora.
Jag tänkte inte och jag kände inte efter utan jag hade bara ett sikte och det var att vi skulle iväg!


Vi kom till mora när klockan var tio i sex och dom höll på att plocka ihop för stägning. Jag talade om problemet och fick gå och hämta en ny. Den här gången skulle jag prova innan vi åkte och slet upp kartongen och tog ur dosan, hör och häpna! Den var också trasig! Då gick dom och hämtade flera från lagret och samanlagt packade vi upp sex dockor och alla var trasiga. I dosan hade det gått av några trådar till batterierna.
Clara blev såklart ledsen :( hon trodde ju att hon äntligen skulle få sin docka nu och ist fick hon lämna kvar sin älskade present i affären och tyvärr så hörde hon att dom sa att dockorna skulle kastas!
Å vad jag tyckte synd om henne då och önskade att hon inte varit med in. Så vi fick åka utan docka vidare mot rättvik och dom skulle höra av sig när dom fick hem nya som fungerade.


Vi kom äntligen fram till stugan i rättvik och packade upp lite och bäddade barnens sängar. Sen bjöd mamma och pappa oss på resturangen som finns här. Jättegod mat och så mysigt att få umgås allihop.


Nu ligger jag här och såklart mår jag skit och har jätteont men nu är det bara att knipa igen och låssas som om att det regnar, jag får helt skylla mig själv så jag ska inte klaga.
Det här var dumt, urbota dumt gjort av mig men vad gör jag inte för barnen! Och jag vill få så mycket tid som möjligt med föräldrarna. Man vet inte hur länge man får ha dom !
Just nu tycker jag inte alls synd om mig, bara om Clara som hela tiden frågar när hon får tillbaka dockan. Mitt hjärta svider och jag kommer alltid att testa leksakerna nästa gång innan jag köper dom!


Sov så gott! Kram


Solnedgång över siljan

Av Catarina - 5 oktober 2012 01:24

Jag ber så mycket om ursäkt!
Jag fick nu se hur många stavfel som det var i förra inlägget och jag skäms...
Mina ögon har inte varit bra på ett tag men idag har det varit väldigt suddigt. Är som om det är en hinna framför ögonen som inte går bort hur mycket jag än blinkar och alla bokstäver flyter i hop. Ha överseende!
Kram

Av Catarina - 4 oktober 2012 23:00

Så här ser en fem åring ut   

 

Vi har hunnit med två kalas idag, Clara har haft tre då dom firade henne på dagis också.

Hon fick precis vad hon hade önskat sig :) Skrållans lillasyster "Lillan", en one piece, taksäng till dockorna, Askungen, diadem, änglavingar. Men dockan var trasig! Hon blev ledsen och jag blev arg, det är så typiskt och det går inte att prova i affären heller då dom surar fast allting och sen sätter tejp i batteriet. Nästa gång jag köper såna saker så kommer jag kräva att dom öppnar och testar innan jag betalar. Jag kan inte bara åka och byta heler då vi har 8-9 mil till mora, det är liksom inte bara att svänga förbi. jag har ringt och smsat folk jah känner idag i hopp om någon skulle dit men inte då, jag kollade till och med busstider! Men den gick fem på ef och då hade jag säkert fått gå hem! Såna här gånger vill jag bo i en stad och inte mitt ute i ingenstans.

 

 

 

Mamma, pappa, syrran och Indra kom direkt när skolan slutade vid två. Clara fick öppna ännu mer paket och hon var i himmlen. Tårtan var underbar som vi beställt, den smakade underbart för att vara glutenfri (godare än vanlig princess tårta) Jag äter aldrig tårta, bullar och kakor men var tvungen att smaka. Av dom fick hon en härlig bok, kläder, nessesär med en massa innehåll.

 

 

 

Tänk vilken lycka en tårta kan göra i en femårings liv! Mycket beror det på att på kompisars kalas så får hon inte äta deras tårtor utan alltid ha med sitt eget fika så det blir nog väldigt speciellt, synd att det är så svårt att baka tårtor med glutenfritt mjöl. 

Senare på em kom farmor och båda hennes farbröder med familj och då fick hon ännu mer paket :) 

Hon har alltså fått jättemycket och jättefina presenter idag och är så glad. När hon skulle lägga sig i kväll så sa hon: mamma det här har varit en jättebra dag och jag är så glad för alla mina presenter, Gabriel får också ha alla mina grejer för vi delar ju rum och då måste vi ju dela på alla saker också ;) Älskade Clara vad du är go och givmild .  

 

 

 

Johannes pryar på en svetsfirma två dagar i veckan och idag om han hem och luktar så illa att jag fick skicka han till pannrummet för att klä av sig innan jag kunde prata med honom. Det var det värsta jag känt nån gång, men fick förklaring varför! Han hade brunnit!!! Inte hade han ringt och sagt nåt heller. UNGE!!!

Han har arbetsbyxor, typ snickarbyxor och stora fickan som hänger utanför hade börjat brinna när han hade slipat, halva fickan är borta och det är hål lite var och där rakt igenom. Men det var inte det enda!

När han kom ut ur duschen frågade han om jag hade plåster. Hmmm med fyra ungar så är det självklart att jag har en stor låda med olika första hjälpen och en massa olika plåster, vilken tur! Pekfingret såg delat ut, han hade kört en klinga över fingret på längden och det var ganska djupt men till vc ville han inte så jag fick ta strips och dra igen det och sen la jag om det med en kompress då han skulle iväg och skruva med bilar. Han kan inte ha någon känsel och han kommer att skrämma ihjäl mig någon vacker dag!

 

Halv åtta fick jag sätta mig för första gången på flera timmar och då kände jag hur slut jag egentligen var. Kroppen ville inte lyda mig alls. Smärtan var vidrig! 

 

Nu börjar smärtan ge sig lite, jag tog min medicin alldeles för sent så jag fick riktigt jobbigt några timmar men då hade barnen somnat så jag var åtminstonde klar med allt. Just nu funderar jag om jag nånsin kommer att bli människa igen efter den här dagen :( Och nästa helg är det barnkalas men då har jag tvingat till mig hjälp :) Johannes och David kommer att få vara lekfarbröder och ta hand om barnen och så kanske syrran och kunde hjälpa mig med fikat. 

Har nu en vecka på mig att vila upp mig och vara i toppform ;) Tur vi inte tog den här helgen ;)

 

 

 

Tänk att den här dagen för fem år sen föddes en underbar dotter, det var en vacker höstdag och löven var alldeles gula och det var riktigt varmt och skönt ute. Gabriel och jag var ute och lekte och plopp sa det så började det att rinna fostervatten, men jag hade inget ont så vi tog en promenad upp till dammen för att kasta kottar.Medan vi gick så kände jag att det rann och det var lite obehagligt men jag tänkte minsan inte åka in till lasarettet och sitta där och vänta. Det är en ganska jobbig backe att gå uppför och när vi kom upp till dammen så började värkarna att komma, tänkte att jag kanske skulle ringa hem Anders från jobbet utifall att det blev bråttom, (han hade nog en timmes bilfärd hem) men då upptäckte jag att jag hade glömt min mobil hemma ;) Jippi! Vi var tvugna att gå hem, tänk om det blev så illa att jag inte kunde gå och där var jag mitt ute i skogen och ingen visste var vi var. Gabriel ville inte alls gå hem hur mycket jag än försökte så tillslut var jag tvungen att tala om att om han inte ville ha ett syskon i skogen så fick vi gå hem direkt. Nu började det göra mer ont så när värkarna kom fick jag stanna och för första gången blev jag rädd! Jag kan inte vara klok.

Vi kom hem och jag ringde Anders men jag sa att han behövde inte stressa utan det var fortfarande bara lite även om det var regelbundna värkar. Han kom nog en och en halv timme senare och jag ringde BB och frågade hur vi skulle göra och dom sa att när det var femte barnet så skulle vi komma dit på direkten. Anders fick duscha innan vi åkte. 

Vi fick stanna några gånger på vägen dit för mina leder värkte som bara den, det var ungefär lika illa som värkarna som då började sätta fart ordentligt, jag var tvungen att resa mig och gå runt.

Vi stängde av mobilerna när vi kommit halvvägs för jag hade ingen lust att prata med någon om det hade ringt.

Det fick vi sota för! Barnmorskan var halvgalen när vi dök upp, hon hade ringt och ringt och trodde att det hade hänt oss något när vi aldrig kom dit och jag försökte förklara att vi inte haft någon bråska utan stannat och så sen träffade vi bekanta utanför lasarettet som vi stod och pratade med ett tag.

Vi kom nog in vid 18.00-18.30, jag skulle gå på toaletten efter att jag hade bytt om och då blev värkarna jättestarka. Jag fick som jag ville! Det blev ingen lång väntetid där ;)

19.38 kom våran älskade dotter till världen och förändrade våra liv   

 

Ta hand om varandra! kram

 

 

 

 

Av Catarina - 3 oktober 2012 21:15

Sitter nu i soffan och tittar på nybyggarna och mina tvätthögar som ska vikas/strykas. Jag orkar inte i kväll och jag tänker inte göra det i kväll! Jag tror att jag "gömmer" undan det och tar hand om det i helgen ist ;)


Idag fick jag äntligen iväg beställningen till www.kalaslagret.se Det gick inte att beställa igår och det är lite bråttom då inbjudningskorten ska iväg. ( jag är ute i sista sekunden som vanligt) jag brukar beställa kalaspåsar, ballonger, lite smått och gott till påsarna mm. Det är lite dåligt utbud där jag bor. Jag mailade kalaslagret och fick svar nästan direkt att dom skulle undersöka saken och höra av sig igen. Jag förklarade att jag var ute i sista sekunden och att det var bråttom att få inbjudningskorten. Jag fick svar i morse att teknikerna jobbade på felet och att jag skulle prova om en stund och så skulle dom prioritera min beställning så det gick fortare :) Det kallar jag bra service! Snabba svar och väldigt trevlig! Bra där Kalaslagret!


Min goa gubbe dammsög


Tänk att min lilla goa underbara älskade tjej fyller fem i morgon! Det är helt otroligt hur fort tiden gått.
I morgon är hon inte liten mer....Fem år! Fem underbara år <3
Å vad jag väntar tills i morgon bitti :) jag vill se minen på henne när hon öppnar sina presenter. Hon har inga höga krav så att uppfylla hennes önskning var inte speciellt svår.



Ta hand om varandra! Kram


Så här ser en fyraåring ut ;) en trött sådan som tittar på bolibompa en sista gång som fyraåring :) jag hoppas verkligen att hon blir grattad i morgon i bolibompa! Det skulle göra hennes dag.


Och min vidriga tvätthög som ligger och stirrar på mig!

Presentation

  Jag är en 39 årig 5 barns mamma

Translate

Gästbok

Buzzador

 

Jag väntar på en ny kampanj

 

Arkiv

Frågeruta

20 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Bloggar jag följer

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Oktober 2012 >>>

Sök i bloggen

Tidigare år

RSS

Fler besökare till bloggen

Bloggportalen

Allmänt

Skapa flashcards