Alla inlägg under oktober 2012

Av Catarina - 10 oktober 2012 21:52

Jag kan inte fatta varför det ska behöva göra så ont, i kväll sitter det i sidan av lungan på vänster sida. Det liksom molar och värker men så fort jag tar lite djupare andetag så är det som om en kniv sticks in och vrids om varv efter varv. Jag har inte klarat av att göra någonting idag utan att bli väldigt anfådd och flera gånger så har jag blött näsblod. Jag lyckades även att svimma då jag satt i soffan, 2 gånger! Det är bra att det händer där även om jag oftast inte brukar slå mig. En gång så stod jag uppe på en pall och då jag vaknade till så trodde jag att jag hade slagit mig sönder och samman, även det gick bra men jag fick ha ont nån vecka. 

Även lederna är igång idag, hand, fot och knäleder. Det värker så jag måste röra på mig, sitter jag stilla så blir jag nästan galen. Det är svårt att beskriva hur det känns men det sliter och drar och värker enormt.

 

Jag hade tänkt att jag skulle ha klarat av att följa en vän till ikea i morgon :( det är en lång väg att åka och det är svårt att sitta still i en bil när det gör ont. Men jag vill....frågan är om jag klarar av det!

 

Det blev inget synsam heller idag, mamma mådde inge bra och det var både bra och dåligt eftersom det var då som jag började få mera ont. Jag klarar inte av att koncentrera mig då utan då hade jag bara tagit något bara för att få åka hem. 

 

När vi satt och tittade på bolibompa så började Gabriel vrida på sin lösa tand och plopp sa det tillslut :) Mamma, mamma jag klarade det!!!

 

 

Nu har han bara gluggar överallt ;) Jag fick ta kort och sen ville han maila in det till bolibompa då dom brukar visa upp bilderna och berätta vilka som tappat tänder. Det vore roligt för hans skull om han kom med min goa kille <3

 

Dom somnade jättesent då Anders höll på att köra hem ved med skogsmaskinen, det var både spännande och så lät det jättemycket så det blir spännande i morgon bitti. Mina kottar måste somna senast halv åtta annars blir dom jättesura och griniga med kort humör.

 

Nu ska jag ta ett bad och hoppas att det släpper lite så jag får sova i natt. Jag hoppas verkligen att jag är mycket bättre i morgon bitti så jag kan följa med, även om jag inte har pengar att handla för så är det så otroligt skönt att få komma ut och bara sitta och prata och umgås med mina vänner.

 

Sov så gott! Kram

 

Av Catarina - 10 oktober 2012 11:23

Skulle ha haft rehab möte nu men ligger på soffan istället. Jag känner mig så låst när jag inte kör bil, jag måste hela tiden förlita mig på andra och dom flesta jobbar. Jag längtar tills jag får mina glasögon, då kanske jag klarar av att köra igen :) Det skulle underlätta mitt liv enormt mycket.

 

I natt när jag skulle lägga mig så tittar jag ut genom fönstret, (jag brukar inte göra det) och får se världens häftigaste norrsken! Det lyste upp jättemycket och fast gatlamporna lyste så var det magiskt, färgerna dansade runt på himmlen :) Vilket fenomen! Jag stod och tittade över en halvtimme, det var ett par minusgrader och jag hade bara morgonrocken på mig men det gjorde liksom ingenting. Det var bara synd att jag inte fick ett enda kort, varke med min mobil eller Nikon, gatlamporna störde så alla kort blev tyvärr svarta.

 

Jag har varit så gottis sugen hela morgonen och så fick jag se att jag hade ju center varmchoklad i skafferiet :) Mmmm så gott det är, värmer gott och smakar verkligen center av det. 

 

   

 

Jag har lekt lite med kameran men ska försöka samla ihop till ett annat objektiv. Det känns bara dumt att slänga ut flera tusen på hobbys när vi knappt får det att gå runt. Om två år blir det bättre när killarna pluggat färdigt :) vi får se det så, det är en kort tid i våra liv.

 

    

Min fina orkide

 

 

Vilja snusar och sover...

 

Nu ska jag passa på att vila lite så hoppas jag att jag kommer ner på eftermiddagen så jag kan prova ut glasögonbågarna.

 

Ta hand om varandra! Kram

 

Av Catarina - 9 oktober 2012 23:09

Hur jag mår pendlar ganska mycket och gör det svårt att planera någonting. På fm tyckte jag att det var skapligt sen bara pang så kom smärtan och pulsen rusade upp. Det är jättejobbigt! Jag fattar inte varför pulsen har börjat rusa på mig, så har det inte varit förut. Jag blev liggande i flera timmar och sen blev det lite bättre igen.

I morgon ska jag på rehab möte igen men har ingen möjlighet att ta mig ner så jag måste ändra tiden.
På eftermiddagen har mamma lovat att följa mig till synsam för att titta på glasögon till mig, jag behöver smakråd då jag inte kan bestämma mig. Jag är rädd att det blir som sist då jag bara tog några bågar och sen kunde jag aldrig använda dom. Så nu vill jag att det blir rätt.

Nu kommer snärtan tillbaka med full kraft, så sova, vad är det?! Jag blir så trött! Jag funderar om det kan bero på medicinen kanske? Jag har nu ätit den i två år utan att ändra styrkan så det kanske är dax.
Det är inget jag vill då jag äter en väldigt stark medicin och har varit glad att den fungerat med skapligt låg styrka. Men jag måste leva också så jag får ta och ringa till smärt i Falun och disskutera det med min läkare där.

Orkar inte skriva mer nu, gör för ont för att tänka.......

Ta hand om varandra! Kram

Av Catarina - 9 oktober 2012 11:23

I dag är en sån dag som jag hade önskat att jag hade kunnat ta min hund och gått på en riktig långpromenad i skogen, Det är höst, luften är klar och färgerna är hänförande! Istället får jag ligga i min soffa och ha veranda dörren på glänt så jag känner lukten av hösten och drömma.

Det här är någonting som jag saknar väldigt mycket, det här är något som var jag! jag har alltid älskat att gå/springa i skogen och jag älskar skogens tysthet och det är där jag kan tänka och samla nya krafter. 

Jag brukade ta med barnen till skogen och så gick vi till nån bäck och lekte eller byggde en koja och såklart hade vi matsäck med oss.

Det är ett tomrum inom mig, alla dessa saker som jag önskar och jag måste hitta ett annat sätt att fylla det, jag måste hitta någonting annat som jag klarar av men känns lika bra.

 



 

 

 

Jag blev lite förvirrad på rehab mötet i går, jag var tvungen att sätta upp ett mål. Jag sa då att mitt mål just nu är att få må så bra som möjligt, det räcker inte fick jag till svar! Du måste ha större mål. Jaha sa jag, om det vore möjligt så har ju mitt mål alltid varit att kunna börja jobba heltid igen. Nej det går inte säger hon då, det är för orealistiskt pga av din situation. Jaha!? Men hallå där.... 

Men då skriver jag att du vill kunna jobba halvtid om 6 månader, jaaa....säger jag och hon börjar skriva. Det är inte mitt mål och det är väl orealistiskt! Jag som knappt klarar av att ta hand om dom vardagliga sysslorna. Jag vet inte hur dom tänker men vill dom få mig att hoppas och sen se mig bli besviken när det inte kan bli så? Jag förstår inte varför det inte kan räcka med att jag vill må bättre, det är väl bra och det kanske jag kan lyckas med! För två år sen arbetstränade jag två dagar i veckan två timmar, jag klarade av det i några månader och föll sen platt som en pannkaka och blev sämre och har sen dess inte kunnat göra mycket och nu vill dom få mig att tro att jag kan jobba halvtid om ett halvår! 

Jag blir både ledsen, besviken och arg!

 

Ta hand om varandra! kram

 

 

 

 

Av Catarina - 9 oktober 2012 11:09

Jag har vunnit en tävling till! Vad har hänt? Har min otur äntligen vänt? Tänk att jag också får ha lite tur   Det är så himla underbart och jag känner mig som ett litet barn på julafton. Vad spännande!

 

vinnaren av ett presentkort från Magasin Krantz!

vinnaren av ett presentkort från Magasin Krantz värt 300:- är !!!!


Catarina Nygårds


                grattis!


Här var det jag tävlade   


http://zarawahlberg.vimedbarn.se/


Tack snälla! 

 

Av Catarina - 8 oktober 2012 19:52

Var på ett nytt möte med rehab kordinatorn idag och fick mer information och så fick jag fylla i frågor om min smärta. Det var inte lätt alls för det beror på en massa olika faktorer. En fråga var om jag kunde duscha, klä på mig eller köra bil. Hur ska jag svara där när det är ett alternativ som jag inte kan men 2 som funkar? Och det på en skala mellan ett och tio. Hur sjutton ska jag kunna svara så ärligt jag kan på det så att dom förstår hur dom kan hjälpa mig när svaren inte blir riktiga. Dom kanske är extra duktiga ;)
Vi får se vad som händer härnäst :)


Slängde i ingridienser till Claras bröd i bakmaskinen och det brödet blev perfekt! Det godaste som jag har bakat någongång! Jättekul :) Clara vill så gärna ha lika bröd som oss. Så den maskinen var värd varenda krona! (även om den var billig ;) )


På eftermiddagen har vi gjort klart alla inbjudningar till kalaset och till Gabriels gäster har vi ringt. Jag hoppas många kan komma, tyvärr så har vi kalaset mitt i älgjakten så det kan bli problem.


Gabriel målade sin mugg som nu ska torka i 24 timmar och sen härda i ugnen. Dom blir då fina :)


Vi har nu gjort i ordning schemat och det blev jättebra! Barnen kunde knappt vänta tills dom skulle få börja med det :)


Nu blir det tv en stund sen läggdax!


Sov så gott! Kram

Av Catarina - 8 oktober 2012 18:00

Nu har jag buzzat schampot Pantene pro-klart och pratat med alla som varit med och lämnat in slutrapporten. Det känns lite tomt just nu...Det var jättekul att få testa saker och jag hoppas att det dyker upp en minst lika rolig kampanj snart :)
Iallafall så tyckte jag att schampot var jättebra, håret kändes nytvättat längre och luktade gott väldigt länge. Det blev också glansigare. Jag testade även inpackning och värmesprayen som jag inte heller hade någonting att klaga på.


Dom som var med och testade hade några invändningar och många tyckte att det var dåligt att det inte var med något balsam! En var lite känslig och fick klåda i händer och en i hårbotten.
En funderade över miljön då det skummade mycket men nästan alla tyckte korken var jättedum att öppna när händerna var blöta.
Men jag tycker att det kan vara värt att prova och bilda sin egen uppfattning om det :)
Överlag fungerade det bra för håret!


Kram


   

Av Catarina - 8 oktober 2012 13:57

Jag vann tävlingen hos mammajersmyr  Jag är så glad och överaskad men det är inget mot vad min dotter kommer att bli :) Jag kan inte smälta det ;) Vi vann!!!




Tack mammajersmyr och Chillawear :)

 

 

Presentation

  Jag är en 39 årig 5 barns mamma

Translate

Gästbok

Buzzador

 

Jag väntar på en ny kampanj

 

Arkiv

Frågeruta

20 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Bloggar jag följer

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Oktober 2012 >>>

Sök i bloggen

Tidigare år

RSS

Fler besökare till bloggen

Bloggportalen

Allmänt

Skapa flashcards