Alla inlägg under september 2012

Av Catarina - 18 september 2012 20:15

Jag är helt slut nu. Damp ner i soffan vid halv åtta då jag fått barnen i säng. Den här dagen har varit en utmaning, jag har nog tvättat 5 maskiner och har nog lika många till. Tur att jag har torktumlare annars hade jag inte haft någonstans att göra av all tvätt! Det tråkiga är att många kläder, filtar och gosedjur inte går att tvätta på 60 grader och jag törs absolut inte förstöra deras bästa gossisar så dom får sitta på en hylla i tre dagar nu. 

Innan vi skulle titta på bolibompa så kom jag på att jag var tvungen att gå ut och hämta alla täcken och kuddar och bädda i sängarna igen. Det är tungt och särskilt när jag fortfarande är svag och har ont. Det har ju inte blivit bättre med smärtan men sånt här kan man ju inte rå för och ingenting som man önskar så det är bara att bita ihop.

Vi luktar äckligt av salvan och jag känner mig alldeles klibbig på hela kroppen. En halv tub till en vuxen så när vi smörjde så var vi alldeles vita! Blää. 

Just nu önskar jag att jag kunnat ta ett bad som lindrat smärtan lite men det går ju inte då salvan ska sitta på i 24 timmar.

Jag får titta på Svenska hollywood fruar klockan nio ist. Ungefär lika bra ;)

 

Ta hand om varandra! Kram

 

 

 

Av Catarina - 18 september 2012 15:36

Det är inte sant var min första tanke! Det får inte vara sant. Herregud så äckligt. Gabriel var till VC på fm idag och dom "trodde" att det var skabb. Lika så Johannes som har haft klåda och prickar sedan i våras, men det har jag trott var allergi. Jag tror inte riktigt på det här men hela dagen har gått åt till att behandla hela familjen och riva ur sängar och ta bort alla handukar, filtar, kuddöverdrag. Så nu har jag ett digert berg med tvätt! Inte speciellt kul!

Men nu är vi alla duschade och insmorda så nu ska det vara klart. Johannes och David får köra en behandling på fredag när dom kommer hem.

 

 

 

Det har alltid varit min stora skräck att få skabb eller löss. men är det så här enkelt att ha skabb så väljer jag såklart hellre det än löss! Det är mycket mer komplicerat.

 

Här finns det att läsa mer om skabb:

 

http://www.vardguiden.se/Sjukdomar-och-rad/Omraden/Sjukdomar-och-besvar/Skabb/



Nu sitter vi här i en klinisk ren soffa, utan filtar och kuddar och tittar på Lorax. Filtarna får vi inte tillbaka förens om 3 dagar då dom inte gick att tvätta i 60 grader.


Ta hand om varandra! Kram



Av Catarina - 17 september 2012 22:24

Jag har blivit sviken, trampad på många gånger och människor har pratat illa om mig. Jag har struntat i det, inte brytt mig men ändå tar det energi och innerst inne känns det.
Det finns saker som är viktigare än falska människor! Att jag ser till att jag och de mina mår bra.

Nu har jag satt ner foten lite svagt! Jag har inte ork att bry mig om dessa människor, dom är inte värda mig!
Varför le och låssas som ingenting och bara fortsätta bara för att man ska för syns skull?
Nej! Jag vet vilka mina vänner är och dom finns för mig i vått och torrt och jag kan alltid lita på dom. Där ska jag lägga min energi. Jag låssas inte mer! Jag är värd mer!

Ta hand om varandra! Kram

Av Catarina - 17 september 2012 19:44

Våran lilla hamster har råkat i slagsmål! Förstår ingenting faktiskt. Vi köpte två flickor trodde vi men som det här ser ut så är det två killar ist och så måste dom blivit könsmogna nu. Dom slogs så hemskt att Sötis blev lite blodig och var livrädd för Blomma. Så det var bara att ställa i ordning en till bur snabbt och rädda han därifrån. Så det här blir kul, två burar betyder dubbelt jobb. Inte precis vad vi tänkt då dom på djuraffären arken zoo intygat oss om att syskon kunde vara tillsammans utan att bråka.


Gabriel har fått nån klåda på kroppen så nu har han kliat sönder sig. På höfterna, nedre ryggen och vid snoppen. Har inte nån aning om vad det kan vara, vi trodde att det var mygg/knott bett först men det syns ju ingenting.
I kväll provade jag en annan salva (inotyol) och han sa att det var bättre nu. Annars måste vi åka ner och kolla upp det på vc. Det är jättejobbigt när det kliar så på kroppen!


Jag har lite mer ont i kväll nu men det är ganska vanligt så jag hoppas fortfarande att i morgon kommer jag att vakna och må ännu bättre ;)


Ta hand om varandra! Kram


Vilja ser ut som en rugguggla då hon fäller som en galning nu :)

Av Catarina - 17 september 2012 11:53

Idag för första gången på länge så börjar jag känna mig lite bättre. Jag är lite piggare även fast jag inte får så mycket sömn och den allra värsta smärtan är över. Jag ska försöka få till en läkar kontakt den här veckan så det kanske kan bli någon ordning här.


Clara började inte förens vid elva idag så vi hann mysa lite på fm. Vi kollade på film och sen lockade jag hennes hår och innan hon åkte så pusslade vi några pussel :)
Hon tycker det inte alls är kul att börja sent, hon vill börja samtidigt som Gabriel.


Jag ska bara ta det lugnt idag. Ska försöka låta bli att göra någonting även om det är svårt. Jag ligger efter med både tvätt och städning även om min familj har försökt hjälpa till. Jag avskyr när det ser ut så här! Vi har inte ens flyttat undan våra gamla madrasser sen vi bytte säng! Sen ska en stor byrå flyttas ut från sovrummet och ställas där vi hade akvariet och sovrummet fixas till. Som det ser ut nu så är det möbler och saker överallt och i mitt sovrum vill jag att det ska vara så lite som möjligt så det blir ett " lugnt" rum. Det är stressande med mycket saker och när det är så rörigt.
Sånt ligger jag och tänker på och om jag varit som förr så hade det inte stått så länge. Jag gjorde allt på en gång i 100km/h och sen kunde jag sitta ner och slappa när allt var gjort. Nu är det liksom tvärtom, vila och hämta krafter och sen göra lite i taget.
Man måste anpassa sig! Även om jag blir arg på livet ibland.


Ta hand om varandra! Kram

Av Catarina - 16 september 2012 23:12

Det kommer nog ta ett tag innan jag kan äta äpplen igen! Jag skar isär äpplet och skulle skala och skära klyftor (lite förstörd efter att ha jobbat på förskolan) och där inuti är den äckligaste larv jag sett! Bläää.
Jag klarade inte av tanken på att kasta det i soporna utan gick och slängde in det i pannan! Ursh och fy!
Det är inget som man vill hitta i nån form av mat!


I lördags hade vi kalas här för min underbara son David Jag blev väldigt besviken och lika så David :( Vi bjöd mor & far föräldrar och våra syskon med familjer & kusiner men bara mormor, morfar och låssas farmor kom på kalaset. Vi fick inte ens ett svar eller David ett grattis av dom andra och det gör såklart lite ont i hjärtat att bli nonchalerad när man fyller år.
Jag skulle inte kunna göra så mot mina barns kusiner. Kan man inte komma så är det en sak men det går att säga det och iallafall säga ett grattis! Och kanske fråga om det går bra en annan dag. Det spelar ingen roll om man är tre eller 17 år, födelsedagar är spännande och man vill såklart bli firad!


I morgon är en annandag!


Ta hand om varandra! Kram

Av Catarina - 16 september 2012 22:20

Saltkråkan backar om dödsannons

- men stoppar Pippi-bilder på tårtor till barnkalas

Älskat husdjur Pippi tillsammans med Herr Nilsson.  Älskat husdjur Pippi tillsammans med Herr Nilsson.Foto: TCC

Nu backar Saltkråkan AB om förbudet att använda en bild på Pippi Långstrumps apa Herr Nilsson i en treårig pojkes dödsannons.

– Vi kom fram till att vi tänkt fel, säger Nils Nyman, Saltkråkan AB:s vd och barnbarn till Astrid Lindgren.

Läs hela repotaget här:


http://www.aftonbladet.se/nyheter/article15450312.ab


Äntligen har det löst sig även fast det var försent för den 3 åriga pojkens annons. Jag tror att det hela kommer att fortsätta på ett eller annat vis då det redan börjat med att någon nu blivit nekad pippi bild på en tårta. Vi får väl hoppas att allt slutar här!



Av Catarina - 16 september 2012 16:39

Vi älskar att pyssla och nu under sommaren har det blivit lite dåligt med sånt så nu när hösten kommer och det blir lite kallare, mörkare och lite ruggigt så finns inget bättre än att samlas runt köksbordet för att pyssla lite tillsammans.
I dag gjorde vi olika dörrhängare. Vet inte riktigt vad det kallas för egentligen :) Det som är bra är att det funkar även fast man inte mår bra.


Dom blev jättefina alla tre och nu kommer väl barnen att slåss om vilken som ska hänga på dörren först eftersom dom delar rum ;)


Ta hand om varandra! Kram

Presentation

  Jag är en 39 årig 5 barns mamma

Translate

Gästbok

Buzzador

 

Jag väntar på en ny kampanj

 

Arkiv

Frågeruta

20 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Bloggar jag följer

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3 4 5 6
7
8
9
10
11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< September 2012 >>>

Sök i bloggen

Tidigare år

RSS

Fler besökare till bloggen

Bloggportalen

Allmänt

Skapa flashcards