Alla inlägg under juni 2012

Av Catarina - 9 juni 2012 09:54

Marknad i dag, jag har knappt sovit i natt och ligger i pyamas i soffan och har världens värk.Känns precis som om jag inte har tagit min medicin alls idag. Barnen väntar och väntar på att få åka ner på marknaden och åka karusell. Jag har inte hjärta att säga nej! Får ligga några timmar och samla energi och sen ta mig i kragen och försöka fixa nån timme på marknaden iaf. I höstas gick vi inte heller för då var jag oxå dålig, så nu måste dom få gå liten stund. Det var svårt att blogga från mobilen, hoppas att appen kommer snart. Har ju stått att den är på gång i 1,5 månader nu!Ha en bra dag! Kram <3

Av Catarina - 8 juni 2012 22:25

Clara kunde sova hela natten, tack vare hennes bror som höll henne i handen hela natten. Gofisar!

I morse när hon kom på dagis och fick se kninis så tog hon upp han, ögonen sken och hon trycker honom emot sig och bara står och snozar på honom.  Hon har klart och tydligt talat om för honom att såna fasoner som att stanna kvar på dagis på natten inte är okej!

I kväll så var kninis såklart med vid fredags myset, och vi hade fixat ost och kex idag ist för popcorn som vi brukar ha.  Efter myset hoppade jag och barnen i badet och bubblade lite, underbart fast inte lika mysigt som när det är mörkt ute och jag kan tända alla ljusen ;)



                                                                                                                                          Nu sover dom så gott så! Clara har oxå lärt sig någonting idag och det är att hon faktiskt klarar sig utan honom. 


                                                                                                                                              



 

Jag hoppas att vi får samma härliga väder i morgon som vi haft idag, barnen längtar efter att bada och det är precis det man ska göra på sommarlovet!


Nu måste jag sluta då värken driver mig till vansinne, brukar kunna gå bra att skriva, men inte i kväll. Var jobbigt idag då ac n är slut i våran bil (väntar på tid för påfyllning)   Jag kan inte andas, blir hemskt anfådd och får jätteont då jag försöker andas mer och fortare. Ond cirkel :( Nu har dessutom ledvärken toppat dagen, det sliter och drar och jag har svårt att vara still.                                                                                                                                                                                                              Sov så gott! Kram











Av Catarina - 7 juni 2012 23:09

Sommarlov... så sjöng barnen ikväll i kapellet, alla var så fina och duktiga att sjunga och nu känns det att det äntligen är sommar! Efter avslutningen tog vi med oss min syster och Indra hit på tårtkalas, Clara kunde inte fika på skolan och eftersom hon vann en tårta på sommarfesten så passade det bra. När det var sängdax hade klockan hunnit bli över tio.

Vi har haft en ordentlig kris här i kväll!!!!! Claras kninis blev kvar på dagis! Hon har aldrig sovit utan den, den har funnits brevid henne ända sen hon låg på BB. Hon var totalt otröstlig :( Vi kom tyvärr på det alldeles försent, kännde att vi inte ville ringa en fröken den tiden och be dom åka dit och låsa upp, även om jag vet att dom mer än gärna gör det. Gabriel tog hand om clara och hon fick ligga i hans säng och låna hans bästa snutte filt! Nu när dom äntligen somnat så ligger han och håller henne i handen. Mamma hjärtat svämmar över!

Jag hoppas verkligen att det går bra hela natten!


Clara och Gabriel före avslutningen, fotar alltid innan ifl jag inte får nån mer chans ;)


   



Några riktiga sötnosar utanför kapellet. Clara, Gabriel och kusin Indra                                                                                                                                                                                                                                                                                                 Nu ska här sovas... Sov så gott! Kram


















Av Catarina - 6 juni 2012 22:24

Idag skulle vi ha vilodag hade vi tänkt, bara slappa. Men vi började städa åt alla djuren, kaninerna och hamstrarna. Sen grävde vilja upp gräsmattan så då fick vi mer att göra, det är totalt omöjligt att få det bra efter att en hund grävt, särskilt om jorden är blöt. 

Kom sen på att vi skulle städa ur bilen invändigt då vi inte gjort det på hela vintern. Slutade med att den även blev tvättad utvändigt ;)

Johannes klippte gräset för första gången i år, tur vi har uppsamlare, det var väldigt högt och med alla regnskurar som kom så skulle jag haft allt gräs inne då barn och djur springer ut och in och igenom huset med skor på.

Nu är det fint både ute och inne och det känns förbaskat skönt!

Bara kroppen som gått i strejk igen, blir nog en sån natt med lite sömn igen. Det som är det värsta med det är att alla sover och det blir så ensamt, och inte kan jag ligga i sängen heller för då kan mannen inte sova och han går upp vid fyra på morgonen och behöver sin skönhetssömn ;)


Sov så gott! Kram

Av Catarina - 6 juni 2012 00:15

Jag har lagt ut renoveringen av badrummet på http://www.byggla.se/  Kika gärna dit och följ resans gång. Jag har lagt ut bilder genom varje steg av byggandet och skrivit om det. Det finns massor med olika gör det själ inlägg och det är lätt att få inspiration, kanske till nästa projekt ;)




Mitt projekt finns på den här länken

http://www.byggla.se/Projekt/Badrum3/?category=171





 

Sov så gott! Kram                                                                                                                                             










Av Catarina - 5 juni 2012 22:21

Ont, trött, alldeles tömd på energi. I morse försov vi oss! Var på bowling i går kväll och jag sov bara tre timmar på natten för smärtan. Såklart hade det varit strömavbrott så Gabriels klocka ringde inte, min stängde jag av med en tanke, bara fem minuter... Gick inte så bra då!

Gabriel hann iaf till skolan men jag gillar inte stress på morgonen.

I kväll har vi varit på Claras sommarfest. Jisses vad duktiga dom var, dom dansade och sjöng och gjorde olika nummer. 

Skönt att dom är lediga i morgon så vi hinner ta igen oss innan torsdagen då skolavslutningen är.


Jag fixade till Claras hår, hon blev så nöjd :)

 


 

Gabriel var hoss frissan idag och blev så fin han med :)




 

När vi kom hem från sommarfesten åtta på kvällen sprang barnen in och av med finskorna och på med gummistövlarna och ut i sandlådan medans jag matade kaninerna, med finkläderna på!!!



 

 



 

 Jag har köpt lite sommarkläder till kidsen, Gabriel var förfärad över shortsen. Men mamma det är ju hål i dom, dom ÄR ju trasiga! hihihi...


 

   


                                              Sov så gott! Kram















Av Catarina - 4 juni 2012 14:49

I kväll blir det bowling, Gabriels fröken har ordnat så klassen ska få åka och bowla, inte så svårt kanske då hennes man äger stället ;) 

Barnen tycker det är jätteroligt. Så vi kommer att åka hela familjen men vi får nog sitta och fika, tror det bara är skolbarnen som får bowla.


Jag är inte så imponerad av den här veckan vi har framför oss, varenda kväll är det någon aktivitet och jag vet inte hur vi ska orka! Mina barn lägger sig 19-19.30 så det kommer att bli jätte tufft. Men sen är det sommarlov!!!! 


Nu ska jag börja med maten så den är klar tills alla kommer hem,( kör rester efter helgen) innan bowlingen börjar ska vi på skoaffären och titta på sandaler till Clara. Det blir nog lite tajt men annars måste vi vänta tills nästa vecka och då är sommarfester och skolavslutningar redan klara.


Ha en bra dag! Kram

Av Catarina - 3 juni 2012 22:37

Vilken dag det har varit, är totalt slut och har jätteont. Jag kom på att Clara inte hade något fika och hon skulle på kalas, vi får ta med eget fika för att hon är gluten allergisk och det är inte många som vet vad det är. Så det var till att börja baka, jag visste inte vad dom skulle servera där och jag brukar göra så hon får någorlunda lika fika. Clara bestämmde att hon skulle ha kladdkake muffins och rulltårta med så det blev det!

Lätta recept och kort baktid, perfekt för mig. 

Och det hade gått jättebra om inte Gabriel satt i gång med att pyssla mitt i alltihop, jag fick springa emellan smet och limpistolen och tappade snabbt räkningen på hur många gånger jag hade tvättat händerna ;)

Helt galet var det ett tag och jag har dessutom värk i handlederna och då blir jag svagare i händerna så det mesta flög i golvet. Mitt humör var inte på topp kan man säga!


       


Så fort det var klart var det matlagning, allt rullade på och det fanns ingen tid att sitta ner. Efter maten skulle jag ha en halvtimme som jag tänkte sätta mig i soffan och avnjuta en kopp the, en klunk hann jag! Barnen hade krypit runt i sandlådan och var sandiga och blöta. Vi skulle ju åka på kalaset så det var bara att sanera dom dricka en klunk till och sen packa och på med kläder för att åka och hämta syster och Indra. Kalaset var på badhuset, vilket var och varannan unge har nu, utom mina då jag tycker att barnen åtminstonde ska kunna simma först. Vissa föräldrar lämnar sina barn och åker och det skulle jag aldrig acceptera, sånt stort ansvar skulle jag aldrig ta på mig, det räcker med en sekund!


Om ni kan tycker jag att ni ska testa kladdkake muffinsen, dom är helt underbara!

 

15-20st

175g smör el margarin

2 ägg

3 dl socker

1,5-2 tsk vaniljsocker

90g (ca 1,5dl) Glutenfri mjölmix

4 msk kakao


1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Vispa ägg och socker pösigt.

3. Tillsätt de torra ingredienserna och tillsätt det smälta avsvalnande fettet.

4. Blanda till en jämn smet och fördela i stadiga muffinsformar.

5. Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter - de ska vara kladdiga inuti.

6. Låt svalna och dekorera med florsocker.


Hoppas att någon vågar prova :)


Sov så gott! Kram

 


 

 

Presentation

  Jag är en 39 årig 5 barns mamma

Translate

Gästbok

Buzzador

 

Jag väntar på en ny kampanj

 

Arkiv

Frågeruta

20 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Bloggar jag följer

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20
21
22
23 24
25
26 27 28
29
30
<<< Juni 2012 >>>

Sök i bloggen

Tidigare år

RSS

Fler besökare till bloggen

Bloggportalen

Allmänt

Skapa flashcards