Alla inlägg under juni 2012

Av Catarina - 20 juni 2012 12:30

Det är väl typiskt! Första dagen det är fint väder och då ska jag sitta i bilen i 20 mil (fram och tillbaka) tur att Helen har bytt bil så vi har ac iaf, förra sommaren som vi åkte till Älvdalen så hade hon en gammal bil utan och vi höll på att storkna då, rutorna var nere hela vägen ;)

Men idag hade jag velat vara hemma med mina barn, har ju knappt kunnat vara ute, har sprungit in och ut mellan regnskurarna.

 

Jag mår lite bättre nu, får mer syre och känner mig piggare. Värken och smärtan är ju där men jag är så van att det liksom inte gör mig så mycket, det är bara när det blir så illa att jag inte kan röra mig eller att jag får så ont att jag måste ligga. Det är egentligen hemskt att man vänjer sig vid sånt.

 

Clara har sina nya glasögon på dagis idag, hon var jätterädd i morse och ville inte att någon skulle få se henne. Jag lider med henne! Jag hoppas verkligen att det går bra och att ingen kommer att reta henne. Dom skulle klä en midsommar stång och dansa och fira midsommar på dagis, jag tycker det är jättekul att dom gör det för barnen!

Gabriel skulle oxå vara med på det, sen skulle fritids åka till en frökens sommarstuga och fiska, så han har metspö och flytväst med sig idag. Så dom har tur med vädret! 

Visst är hon så fin i sina glasögon?

 

 

Gabriel hjälpte till med salladen

 

 

Bokmärkes bytning :)

   

 

Nu ska jag göra mig redo, kommer att åka snart.

 

Ha en underbar dag! Kram

Av Catarina - 19 juni 2012 09:54

Knappt sovit i natt, har bara en arm då högerarmen värker som bara den. Kan inte ens räta ut den idag! Det här är en sån här dag då jag inte har lust att sitta i telefonen... Jättejobbigt att prata och blir alldeles yr. Har suttit och ringt försäkrings bolaget. Tänkte anmäla Claras Gluten allergi och synfel, hoppas att vi kan få nån krona. Om inte annat för alla resor vi måste göra till alla sjukhus. Sen ringa och uppdatera dietisten och BVC om Gabriel och Clara. Sist var jag tvungen att ringa till fastighets bolaget i Älvdalen, måste åka och kolla på lägenheten i morgon annars ryker den till nån annan. Det svåra är att få in hyran till 1 juli :( Men allt måste ordna sig, David måste ju ha ett boende då han börjar igen i augusti och jag har ingen större lust att behöva leta hela sommaren och vara nervös att inte hitta någonting. Det är svårt att ha två killar som bor borta i lgh och så är jag sjukskriven. Det tär enormt på ekonomin.


Nu ska jag försöka vila lite så jag kan följa med till Älvdalen i morgon!


Ha en underbar dag! Kram

Av Catarina - 18 juni 2012 23:30

Sov inte många timmar i natt då jag inte kunde andas riktigt, det är riktigt jobbigt att känna att jag inte får tillräckligt med luft. Det går inte att ligga ner alls för då blir det ännu sämre. Såklart stängde jag av klockan när den ringde vid sju så vi försov oss en timme och det blev en massa onödig stress som gjorde min andning sämre. Mamma kom och hämtade mig och syrran så åkte vi ner och skulle få våran spa behandling, syrran kommenterade då att mina läppar såg blåaktiga ut och jag kände att det inte alls var som det brukade, det brukar bli bättre eller sämre ganska fort och inte vara så där så länge. Jag fick iaf halvkropps massage och det var underbart! Jag njöt ordentligt av alla mina 75 minuter, jag kunde slappna av och bara ligga och bli riktigt ompysslad. Mitt ansikte var jättetorrt och nu är det len som en barnrumpa ;) Plockade och vaxade även ögonbryna för första gången på 36 år! shit!!! och färgade fransarna...Känner mig så fin och huden känns så lätt, förstår inte varför det ska vara så svårt att kosta på signåt sånt med jämna mellanrum. Mina stora killar tyckte iaf att jag var jättefin  <3


Efteråt bjöd mamma oss alla tjejer på Thai mat, det var lunch buffe och den var supergod, jag åt som jag inte gjort på länge. Indra var med hela dagen och skötte sig helt perfekt! Jag var så stolt över henne... vi var där ca 9.40 och kom hem till mig för en kaffe vid tre på eftermiddagen. Gulliga Indra <3


Mormor hade köpt bokmärken till alla barnen och gissa om dom blev glada när dom kom hem. Dom tittade även konstigt på mig, jag frågade vad som var annorlunda och Gabriel sa att jag var så fin nu i ansiktet utan prickar :) 


När Anders kom hem så tittade han på mig och frågade vad jag hade gjort! Typiskt karlar... Sen sa han oxå att mina läppar var blå, det är inte ofta dom blir det och Anders har nog aldrig sagt det förut. Ändå känner jag mig inte så dålig att jag måste in och få syrgas, visst är det tungt att andas och jag känner att jag inte får tillräckligt men jag brukar tänka att så länge jag kan prata och gå så är det ingen fara. Kanske är fel? Det jobbiga nu är att jag är så himla trött (säkert efter massagen) men kan ju inte lägga mig ner, får välja att sitta och sova eller vänta ett tag. Min skräck om jag somnar är att jag ska få ett andnings uppehåll när jag sover och inte vakna mera, det vore det värsta jag skulle kunna göra mina barn! Då känns det bättre att jag sitter och väntar tills det blir bättre.  Jag hoppas det blir lättare snart och att jag slipper åka in med ambulans igen, alla skrattar åt mig och frågar om jag har klippkort på ambulansen, det värsta är väl när nästan all personal känner mig!


Hoppas ni kan sova! Kramar

Av Catarina - 17 juni 2012 23:47

Jag har hört så mycket om vargarna på kolmården, har vänner som har varit dit och gått in till vargarna. Det är ju vilda djur och går man in så är det ju självklart på egen risk, det vet man ju.Det spelar ingen roll att dom är uppfödda på nappflaska, instinkterna finns alltid kvar.  Jag tycker inte att dom ska skylla på vargarna för det som har hänt men många kommer nog tyvärr att göra det! Dom är djur med instinkter. Kolla länken och läs...


http://www.aftonbladet.se/nyheter/article14993148.ab

Av Catarina - 17 juni 2012 22:31

Nu är sandbyn färdig! Gissa om barnen är stolta. Och jag är stolt över mig själv, jag hatar att få sand under naglarna, får panik och vet inte varför. Vi har stenar som kossor och sly har jag klippt till träd. Bara fantasin sätter gränser...


   


 

På eftermidagen kom syster och Indra hit. Syrran var oxå dålig av hennes allergi så vi låg i soffan och pratade och Indra och Clara bytte bokmärken. Skönt att slippa vara dålig ensam :)









 

Nu är hela min familj samlad igen :) Anders och David jobbar i morgon, Johannes ska på arbetsförmedlingen i morgon bitti, Gabriel och Clara på förskola och fritids och jag, syster och mamma ska få ansiktsbehandling :) fick presentkort på valfri ansiktsbehandling 70 minuter av mamma i julklapp. Helt underbart ska det bli! Och jag hoppas att mitt ansikte kommer se lite bättre ut än vad det gör nu.





 

Sov så gott! Kram

 

Av Catarina - 17 juni 2012 11:41

Sitter och funderar vad vi ska hitta på idag, har knappt sovit i natt och smärtan och värken är jobbig men inte hemsk idag. Vill gå ut då solen skiner men vet inte om jag klarar det. Clara har en bra ide :) Mamma, du kan ju ligga här på golvet och spela spel och pussla med mig. Älskade unge <3

Det brukar vi göra när jag är dålig, det är bara det här dåliga samvetet som spökar när det är så fint väder. Ha ha just när jag sitter och skriver så kommer världens regnskur ;) Nu behöver jag inte ha dåligt samvete mer! Tänk att det inte kan få vara regnfritt en enda dag!? Men samtidigt är det bra att allt regn kommer nu för då får vi fint väder på semestern :) 


Jag har börjat att göra plankan. Det är tungt och jobbigt i början men nu börjar det gå lättare, jag har knappt några magmuskler kvar så måste försöka träna lite, har ju mina gummiband oxå. Plankan gör jag 1 minut gånger 3 vilar 30 sekunder. I början kan man stå på knä och armbågarna i golvet med ryggen rak. När man hållt på ett tag så kan man ta tårna i golvet och det är viktigt att ryggen är rak och att man spänner magen upp mot rumpan. Min vän har gjort ett tränings program till mig och det ska bli spännande att få se vad det är. Mina krav var ju att jag måste kunna göra det hemma och inte bli så anfådd,  och jag ville träna ryggen, armarna, magen och benen. Det är jättesvårt att träna men måste trotsa smärtan och värken, blir ju ett slappt kolli annars ;)


Ha en underbar dag! Kram

Av Catarina - 16 juni 2012 20:00

Idag har jag och Clara gått i pyamas, jag hela dagen, Clara gick ut och lekte med granntjejen vid tre och då klädde hon på sig. Det är så himla underbart att bara vara en dag! Inga måsten!

På eftermiddagen fick vi lite främmande så då blev det lite fika och medan tjejerna lekte så satt vi och pratade. Det är så tomt här hemma, det är bara jag och Clara. Johannes är bara hem och sover. Känner mig lite som en bank, hemtjänst, sekreterare och hotell nu för tiden men det hör väl till förstår jag :) det är så skönt att han har körkort och kommer dit han själv vill, det är en liten nackdel att bo som vi gör när det är så långt till allting. 


Jag och Clara har såklart tittat på film i kväll," Visst kan LOTTA cykla"  Den är så underbar och Clara älskar den, vet inte hur mycket hon ser men hör väl rösterna. Min älskade mysunge :)


 


I går kom min kalender/almanacka jag gjort på http://www.personligalmanacka.se/SE/

Jag har haft dom i tre år nu och är supernöjd, jag bestämmer själv vad som ska vara med i den och färger. Har suttit och skrivit i alla viktiga datum och adresser och telenummer så den ska vara klar tills i Juli/augusti :)


 


Nu när Clara har somnat så ska jag ta ett riktigt långt bubbelbad och bara njuta :)                           Ha en riktigt mysig kväll! Kram



Av Catarina - 16 juni 2012 19:56

Om jag hade vetat det här innan jag beställde glasögonen!




Länk till Smarteyess pressrum

Pressmeddelande

Smarteyes skänker glasögon till alla barn mellan 0 och 8 år med synfel

2012-02-21 14:12

Från och med den 5 mars kommer alla barn som har synfel och som är mellan 0 och 8 år att gratis få ett par glasögon från optikkedjan Smarteyes. Det var Majblommans rapport om att landstingen inte tar sitt ansvar som nu gör att Smarteyes agerar fullt ut.
– Det är fruktansvärt. Tandvård betalar landstingen men glasögon får många familjer själva stå för. Kan inte barnen se ordentligt kan de varken leka eller lära sig att läsa och skriva. Därför vill vi på Smarteyes hjälpa dessa familjer med det som vi är bra på, glasögon, säger Fredrik Wistrand, vd på Smarteyes. 

Majblommans undersökning, vars resultat presenterades i slutat av 2011, visar att många barn med synfel inte får glasögon från landstinget. I Stockholm får familjerna ingen hjälp alls och i övrigt varierar bidragssumman kraftigt mellan olika landsting.
– När jag hör detta blir jag förvånad. Vi har fri tandvård för barn och ungdomar och hör våra barn dåligt får de hörapparat från landstinget. Självklart bör synfel i unga åldrar hanteras på precis samma sätt. Det är förhållandevis få barn som behöver glasögon och därför är det en relativt liten investering för landstingen att fullt subventionera glasögon. Men eftersom de inte gör det, tar vi problemet i egna händer och bjuder alla barn som har synfel och som är mellan 0 och 8 år på glasögon, säger Fredrik Wistrand. 

Förutsättningar för att få ett par glasögon från Smarteyes:

  • Barnet ska vara mellan 0 och 8 år.
  • Ha ett recept från landstingets ögonläkare som beskriver synfelet och bekräftar att barnet behöver glasögon.
  • Smarteyes delar ut max ett par glasögon per år och barn.
  • Barnen väljer fritt från de bågar som Smarteyes har i butiken.

Enligt SCB finns det 800 000 barn mellan 0 och 8 år och alla med synfel är välkomna till Smarteyes för att få ett par glasögon.

Majblommans rapport om glasögon till barn finns att läsa påwww.majblomman.se.

För ytterligare information kontakta:
Fredrik Wistrand, vd Smarteyes, tfn 0707-232727fredrik.wistrand@smarteyes.se
Bilder för fri publicering, Anders Ekhammar, tfn 0707-462579, e-postanders.ekhammar@perspective.se

www.smarteyes.se


Presentation

  Jag är en 39 årig 5 barns mamma

Translate

Gästbok

Buzzador

 

Jag väntar på en ny kampanj

 

Arkiv

Frågeruta

20 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Bloggar jag följer

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20
21
22
23 24
25
26 27 28
29
30
<<< Juni 2012 >>>

Sök i bloggen

RSS

Fler besökare till bloggen

Bloggportalen

Allmänt

Ovido - Quiz & Flashcards